Arkiv

Confederation Cup en suksess.

Uenfor stadionene i 2013, ble FIFA Confederations Cup (prøve VM) ble preget av protester og sammenstøt mellom politi og demonstranter, mens innenfor på stadion ble turneringen en stor suksess for Fifa. Prognoser viser at alle fotball-fansene innenfor billettlukene, satte nesten ny rekord og rangerer som nr. 2 med nest  største publikum i historien for denne turneringen.

I 16 kamper var det totale publikum på 796.000 fans, noe som resulterer i et gjennomsnitt på 49.7 tusen per kamp. De brasilianske tallene er bare slåtrt av 1999 Confederations Cup i Mexico og med 970.000 fans (gjennomsnitt av 60.2 tusen). I de andre fem neste på lista , så hadde ingen overskredet 510 tusen fans.

En annen statistikk som også vekker oppmerksomhet er prosentandelen av besatte plasser  på de forskjellige stadioner. Med en total kapasitet på 995.000 plasser så var altså 80% av setene opptatt i løpet av konkurransen.

Som var ventet, fant man det største publikum antallet i Confederations Cup sin store finale mellom Brasil og Spania, med 73,531 fans. Kampen med høyeste frekvensen av opptatte seter  var likevel  Brasil mot Japan, som markerte åpningen av turneringen, og hadde 95% av setene opptatt.
Ut av gruppen med laget som vant tittelen i Confederations Cup sist søndag, så har Kaka ikke ennå mistet håpet om å få delta i 2014-VM. Tirsdag, under deltakelse i kampanjeeventer i Kina, så sa Real Madrid-spilleren at treneren Luiz Felipe Scolari erklærte at gruppe-spill i Brasil til VM neste år ikke er lukket. Så, han håper å få delta i dette teamet.

 

«Scolari sa utvalg døren er åpen. Fremdeles er det enda et år før VM-2014 står for døren og jeg håper inderlig å få kunne spille i World Cup, «sa Kaka, som nå satser på en god sesong i Real Madrid under treneren Scolari.

Forventningene hos den jevne brasse er allerede skyhøye og alle går bare og gleder seg til denne fantastiske turneringen i juni 2014 skal starte – i dette totalt fotball gale landet.