Arkiv

Er det ikke det ene, så er det ……..

…… det andre, sa kjerringa hun blødde neseblod!

Med den fæle tørken i friskt minne, så registrervi;

Mellom i går morges og morgenen idag, så regnet det mer enn halvparten av de forventede for hele måneden av juli. Ifølge værmelderen, Bristot i selskapet Gilmar de Pesquisa Agropecuária Rio Grande do Norte (Emparn), ble det målt 120.4 mm regn i Natal før klokken ble 07:00.

Beboere protesterer nå mot den prekære mangel på drenering hovedstaden.

 

Bristot uttalte at denne månedens nedbør vanligvis alltid er høyere enn  normalt, selv om han forklarte at i juli så regner det vanligvis mindre enn i juni. Forskeren sa også at det ventes mer nedbør denne uken frem til torsdag, men med noe mindre intensitet. «Denne typen av værsystem varer mellom 24 til 48 timer, å har ofte større intensitet i tidlige morgentimer før kl. 12:00.

 

Regn som falt i løpet av dagen i går i hovedstaden, forårsaket flere problemer for befolkningen. Ifølge sivilforsvarsleir i byen var det mer enn 100 anmeldelser av flom, hvorav mer enn 15 konkluderte med full krise i gatene og  kjøreforbud utstedt av sekretariatet for Urban mobilitet. Nedbør begynte i de tidlige timene, og bare ga seg litt mot  slutten av morgenen frem til lunsj. Jeoás Santos, som er  koordinator ved sivilforsvarsleiren, bekreftet at lagene som er til rådighet for sekretariatet for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar, jobbet med overvåking av flom og risikoområder i byen i hele går.  «Nivåene av noen dammer, som Cidade da Esperança, Taraocá, Nova Descoberta e Alagamar, krevde full overvåking av nivåene,» sa Santos.

En del av flommen som forstyrret trafikken  på gaten Rua  Doutor José Gonçalves, i distriktet Lagoa Nova, i Sør Natal, ble det på nytt rapportert om skader som vanlig her ved kraftig nedbør. Flere «glupinger» som forsøkte å forsere store vann dammer, endet opp med full motorstopp midt ute i vannet og måtte vente på bergingsbil. Flere steder var det så mye vann at brannmenn måte bruke små gummibåter for å hente ut folk av biler på dypt vann. Mye av problemen skylde softe at de få avløpene som finnes, ofte blir tilstoppet av alt søppelet som næ’rmest er blitt varemerket til Natal?

Stadig flere beboerene sier nå til media at de er dyktig lei av å vente på at myndighetene skal få ut ankelen og få gjort noe med dreneringen av grå-vann i hovedstaden. Slik som det er nå, går det bare ikke i lengden – sier folk flest!

 

123289