Arkiv

Operasjon mot hvitvasking av penger i Natal.

På torsdag ( igår 4) ble det startet en kampanje mot hvitvasking av penger over hele landet, operasjon Apocalipse. Etterforskning, som har fokusert på at påståtte penger blir utsatt for hvitvasking i praksis og igår ble en av de mistenkte i herven arrestert i Natal. Det er imidlertid ingen bekreftelse på hvor mange personer totalt som ble arrestert i landet.

 

Mannen som ble arrestert er identifisert som Jose Feliciano ble arrestert sammen med sin kone i en luksuriøs leilighet på stranden i Areia Preta og begge er fra Porto Velho/RO og flyttet til Natal for tre måneder siden.

 

Operasjonen undersøker dokumentasjon og skjemaer som er mistenktt for en del av svindel, forfalskning av dokumenter og smugling av narkotika, og man har totalt 45 personer mistenkte for engasjement, inkludert medlemmer av staten og Byrådet i  Porto Velho. Gjengen flyttet, ifølge det Civile politiet, nesten R 100 millioner i Brasil og det er mistanke om enda større beløp  i flere brasilianske stater.

 

Denne morgenen idag , blir det søkt og beslaglagt tegningsrettene (aksjer) utført på forskjellige steder i Brasil, slik som i den lovgivende forsamlingen hos Assembleia Legislativa de Rondônia og i huset til  deputado og president Hermínio Coelho i PSD.

Korrupsjon og hvitvasking av penger utgjør i dagens Brasil et kjempedigert problem for den føderale regjeringen og store summer blir tappet fra statskassen og rett i lommen på hvitsnipp-forbrytere, samt tyngre kriminelle.