Arkiv

Hjemløs som ble utsatt for angrep, døde igår.

Hjemløs som ble utsatt for angrep,  døde i går

Den hjemløse som var målet for et attentat på mandag (1.juli)) , døde på fredag morgen (7) på sykehuset  Monsignor James Gurgel.  Denílson Gashi, 28 år, også kjent ved kallenavnet  «Japan», overlevde ikke de alvorlige brannskadene han fikk under angrepet som bestod av om lag 80 prosent 3.de grad forbrenning av kroppen. Bare en liten del av magen var uten brannskader.

Siden angrepet har  Denílson vært innlagt på sykehus i en svært alvorlig tilstand på den postoperative avdelingen på HMWG. Selv etter omfattende behandling av skadene, så stod offerets liv ikke til å redde.

Offeret sov i et lite telt ved et fortau utenfor en kinesisk restaurant på avenida Roberto Freire, i bydelen Capim Macio, rundt kl. 05:00 på morgenen mandag 1.juli, da han ble oversprøytet med brennbar væske og påtent og løp deretter skrikende og brennende nedover avenyen helt til han segnet om og mistet bevisteten .

Noen unge mennesker som satt og drakk ved en nærbutikk på en bensinstasjon i nærheten hvor forbrytelsen oppstod, alarmerte både Samu og militærpolitiet. Student  Pedro César  som var sammen med noen venner, sier han ikke så akkurat hva som skjedde. » Men vi så når mannen løper brennende og segner om på fortauet» sier mannen og at de så at amulansen kom etter en tid og at de tok ham med seg til sykehuset.

Offiserene i den femte bataljonen av military police har vært på åstedet  på dagen for forbrytelsen, men har ikke klart å identifisere noen ansvarlig for angrepet, selv om kriminaliteten oppstod i en tid da det var noen mennesker på den lokale bensinstasjonen like ved. Etterforskningen av saken blir utført av sivile politiet, gjennom den 10.de politistasjonen, også den i Sør-zone. De vet fortsatt  ikke sikkert hva som var motivet for forbrytelsen, men ifølge populære informasjon, så var Denílson ofte involvert i flere kamper med andre hjemløse. Det er også mistanke at minst to kriminelle er involvert i denne saken. Civil politiet vil nå analysere bildene fra sikkerhet kameraer av både ved restauranten og bensinstasjon. En tom plast flaske, en lommelykt og klesplagg ble funnet på stedet. Restauranten ble også skadet da teltet var i  brann etter angrepet.