Arkiv

Politiet i RN får føderal hjelp under VM 2014

Nyheten kommer fra sekretariatet for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar av Rio Grande do Norte om ståa ved VM 2014 for staten er ikke er så veldig bra. Sikkerheten under konkurransene vil derfor få en utvidet hjelp fra en nasjonal styrke som vil styrke/hjelpe militærpolitiet i Rio Grande do Norte. På denne måten, så vil det derfor ikke være noe behov for noen nyansettelser under Copa 2014 slik som mange hadde håpet på.
Informasjonen ble bekreftet av føderale kilder som opplyser at man kommer til å overføre mellom 750 – 800 mann til denne forsterkningen, men dette venter fortsatt på den endelige bekreftelsen fra departementet. Hvis dette går i boks, vil militærpolitiet kunne stille med  mer enn 1.600 politifolk, til tross for at  General Commander, Francisco Aguilar, sa i et intervju publisert i avisen Tribuna do Norte i september 2011, at man ville ha et behov på rundt  minst 3.000  polititjenestemenn.

Situasjonen er ikke annerledes i det Civile Ppolitiet, der går  etterforskningen i Rio Grande do Norte for tiden med sneglefart på grunn av mangel på ansatte og resurser, men man håper i alle fall på at  staten vil støtte dem i den siste kampanjen som innkluderer et nytt opplærings kurs for ny-ansettelser. Vel tre hundre allerede godkjente personer  venter på at avtalen skal bli godkjent.  Selv med ankomsten av denne forsterkning, som ifølge Sesed skal bare være ferdig neste år, så er antallet fortsatt ikke nok til å dekke behovet under VM-2014 og videre under tiden etter at VM-2014 er over. Man vil trenge en forsterkning på minst 50% for at dette skal kunne gå i boks, sier representanten Ricardo Sergio Costa Oliveira, som er sjef  for General sivil politistasjonen (Degepol). Dette tilsvarer en økning på 742 mennesker i effektiv tjeneste sier han.

Problemet i brannvesenet er enda verre, i henhold til Sesed så har RN totalt bare 640 brannmenn og nå er tiden knapp for ansettelser og trening av nye mannskaper foran VM 2014, sier han til media. Dette blir et kappløp med tiden! Rotte-racet er igang for alvor.

Vi her på gjerdet, håper for vår del at RN og Natal kan få greie på disse problemene føre Juni 2014 og VM i fotball. Det vi trenger aller minst er en skikkelig dårlig sikkerhet under en slik stor begivenhet? Sikkerheten burde oppfylles til fulle og gå føre alt i så henseende?