Arkiv

Den nye fotball stadion er 78,25% ferdig.

En ny rapport vedrørende bygge arbeidet med den nye Arena das Dunas indikerer nå at stadion som skal være vert for 2014-VM i Natal, nå har nådd en prosentandel av 78.25% av det totale prosjektet. Kunngjøringen ble gjort i går ettermiddag av consortiumet som  ansvarlig for arbeidet. Prosentandelen av den kommunale stadion, ligger nå litt foran prognosene og man snakker om en nye dato for overleveringen av den nye stadion. er litt foran dagen, og begge har tidligere tidsplanen for de resterende manglende plassene leverer prosjektene.

Secopa-RN Grama , sier nå at gressmatta vil bli innstallert så fort arbeidene med dreneringen av den samme er ferdigstilt om kort tid. Natal ligger nå foran flere andre VM-stadioner som er under arbeid og/eller ombygging, som f.eks.  Arena Pantanal med 70% av prosjektet fullført, Riverside med 71%, Arena da Baixada med 68% og innvarsler med dette et kappløp mot tiden, siden ifølge FIFA som forlanger at  alle stadionene skal være ferdig innen 31. desember. Her kommer Arena Amazonas dårligst an, hvis arbeid bare har nådd 62% av totalen.

 

I August, starter FIFA generalsekretær, Jérôme Valcke, en ny runde med inspeksjon av byene som ennå ikke har levert sine stadioner og vil ennå finne Arena das Dunas med noen deler som ikke er implementert, men maskiner og deler som skal bli brukt til hele den siste monteringsprosessen er allerede observert på byggeplassen. Samtidig er stadig flere rom med etterbehandlings trinn, for eksempel badene til garderober, medisinske rom og tekniske rom, impregnering og installasjon av keramiske fliser og rammer i hytter og salonger – nå rapportert straks ferdige.

 

Den siste måneden har vært preget av avslutningen av alle de mere viktigste prosjektene og selve overbygningen står klar for montering og dreneringssystemet for gressmatta er straks ferdig. Betydelige fremskritt har skjedd i områdene av air condition system installasjoner, hydrossanitære rør/nettverk systemer og innen brann systemer (tilgangskontroll, brann alarm og andre), i tillegg til pågående montasje avheisene. Også endel ryddeoperasjoner står igjen å utførerydder.

Men i det store å det hele så blir nok FIFA inspektøren meget fornøyd med det som vil møte ham i august?

123764