Arkiv

Kloakk forurenser Ponta Negra.

Denne overskriften kom nok heller ikke som et sjokk på dem som kjenner til forholdene på dette stedet?

Ponta Negra-strand besøkere ble overrasket i går , da det ble observert rå-kloakk som ble sluppet rett ut i sjøen inne i bukta. Problemet ligger på avenida Erivan Franca, eller rettere sagt i en liten sidegate til denne Rua Tivoli som ligger i retningen til Via Costeira. En pressemelding fra CAERN (vannverket i RN) så sier man at man kjenner til og jobber for å løse dette problemet – arbeidet er alt igangsatt.
Ifølge Caern oppstod problemet på grunn av en defekt kloakk pumpe. Systemet har to pumper og en generator for energi som arbeider  synkront med en heis. På grunn av lekkasjen som skyldes denne defte pumpen, var pumpestasjonen helt oversvømmet og flommet videre ned mot stranden.

«Beliggenheten var først veldig våt, så arbeiderene  hadde vanskeligheten av å få tørket selve  strukturen for å få tilgang til pumpestasjonen. Problemet vil snart være løst, men CAERN forsøker nå å  diagnostisere den underliggende årsaken til at denne pumpen havarerte?  – sier selskapet.

Ifølge  Instituttet som overvåker badevannet langs kysten av RN  og miljøet rundt denne saken (Idema), så ble det sist fredag (5), sendt ut enda en ny advarsel om at badevannet på dette stedet har vært  uegnet for bading og svømming siden juni 13. (så dette var tydeligvis ingen ny sak for CAERN?)

 

I tillegg til nærheten av Morro do Careca, så er dette en av hovedfartsårene til stranden og IDEMA sier at det er helt uhørt med en slik treg reaksjon fra vannselskapet ved slike alvorlige urbane uhell.

Målingen som er tatt fra badevannet i området, har vist en stor oppblomstring ac coliforme bakterier i området der. 1.000 slike bakterier pr. 100ml vann. Og den store nedbøren i det siste har heller ikke gjort saken noe bedre.

Allerede i år så har Morro do Careca og hovedstranden strøket med glans i de fem siste testene som har blitt foretatt av Idema.

HØRER DERE; TURISTRÅDET I NATAL >>> DERE BYR PÅ KLOAKK BADING!

Skam dere.