Arkiv

Demonstrasjonsmarsj i Natal idag.

Demonstrasjonsmarsjen vil vare i fem timer.

I løpet av denne torsdag, 11, vil Natal få endret sitt normale trafikk mønster, som et resultat av «National Day» som samles i hovedstaden i Potiguar (RN) og  mellom 15 000 og 20 tusen mennesker skal ut og marsjere ifølge et anslag av fagforeningsledere. Marsjen er planlagt å starte kl. 09:00, i krysset av veiene Bernardo Vieira og Salgado Filho, demonstrasjonstoget går da en om lag sju kilometer lang til det lille Favorito-supermarkedet, på Avenida Engenheiro Roberto Freire, i Capim Macio, med et planlagte stopp ved stadion Arena das Dunas og Governadoria.(gubernija). Minst et dusin butikker langs marsjruten har  beskyttet deres fasader med aluminiumsplater, pga frykt for angrep fra vandalene som alltid er infiltrert i slike demonstrasjoner med et inderlig håp om oppløp, plyndring etc.

Selv på Midway Mall har man tatt sine forholdsregler midtveis i marsjen og kjøpesenteret har  installert vakter på fasadene å hindre oppløp og bråk/vold.

Onsdag morgen, 10.juli , ba  lederne i fagbevegelsen om at den brasilianske befolkningen måtte ta til gatene på torsdag over hele landet, i et memorandum gitt til pressen/media. Presidenten for sentrale arbeidstakere i Brasil (CTB/RN), Andrea Soares, sa at marsjen vil vise «unikheten til den brasilianske arbeidstakeren» av hensyn til å forsvare sine rettigheter og kampen for lønn og arbeider-forhold, forbedringer. Act, i tillegg til CTB, Força Sindical, Intersindical Conlutas, CSP, sentrale Única dos Brasil (klippe ut), nye, General Union of arbeidere (UGT) og lokale bevegelser som RevoltadoBusão.(buss reformer)

 

I tillegg til fagforeningene, vil protestmarsjen også inneholde representanter for det civile politiet, som jobber under stor belastning  pga overfyllte fengsler og en stadig økende kriminalitet pga av underbemanninge og mangel på midler til ulike statlige etater innen staten. De er belastet tungt uten gjennomføring av planen for posisjoner, karrierer og lønn (gr.)

«Vi ønsker bedre arbeidsforhold, anstendig lønn og regulering av fengselsvesenettil støtte for den offentlig sikkerhet,» sa Vilma Bailey, President av unionen av fengselsansatte i RN og medlem av den nye sentrale Union for arbeidere (CNST).

Direktør for helse arbeideres Union av RN (Sindisaúde/RN), Lorna Fernandes, påpekte at de støtter marsjen og vil delta i lovlige protest marsjer. «Vi ønsker sammenkomst publisert gjennom statlige aviser for en implementering av gr. og forbedringer innen helse-enheter. Hvis ikke, vil vi gå til en større streik fra August 1, «ble det understreket.

Koordinator for Bank arbeidere Union av RN, Marta Turra, bekreftet som kordinator for føderale bank byråer, nettverk og private banker, til å delta under marsjen på torsdag.

Sikkerhet: 300 militærpoliti følger marsjen nøye.

General Commander av militærpolitiet i Rio Grande do Norte, oberst Francisco Aguilar, bekreftet at 300 militærpoliti følger marsjen med biler og motorsykler. Noen av dem,  vil være kledde i sivile klær og infiltrert i denne demonstrasjonen for å identifisere mulig vandaler eller farlige gjenstander som kan føre til ulykker. Sikkerheten rundt arbeidsstedet Stadion Arena das Dunas og det administrative senter vil bli forbedret.

 

Handlingen av militærpolitiet vil starte i de tidlige timene av formiddagen, med installasjon av barrierene på strategiske steder i byen. Biler, motorsykler og busser vil bli merket og deres sjåfører og passasjerer undersøkte, slik at ingen objekter som kan føre til personskade eller materiell skade til offentlig eller privat eiendomm er forsøkt brukt under demonstrasjonen. «Vi vil være klar til å sikre en trygg og fredelig demonstrasjon. Eventuelle mistenkelige holdninger vil bli nøye undersøkt og hvis noen vandal er identifisert, vil dette bli slått hardt ned på og uromakerene vil bli videresendt til politistasjonen å svare for sine handlinger «, sikret oberst Aguilar.