Arkiv

Kollisjon mellom et tog og en buss, drepte en student.

Kollisjon mellom tog og buss, dreper student.

Sønnen, Francisco David de Almeida Teixeira, 14 år, ble igår en ny del av en sørgelig statistikk. Den unge mannen var offer for en fatal ulykke som involverer busslinje 10-29 som fulgte i Bernardo Vieira  ved krysset med Boulevard  Oberst Eduardo og toget som omfatter linjen sør for Parnamirim. Dette er det  tredje dødsfallet  av  i alt 12 kollisjoner som involverer urbane tog i Natal  i år. Antall ulykker, har allerede på syv månedene i 2013, nådd det samme antallet som var registrert i hele år 2012.

Kryssets signalnettverk var defekt.

Tenåring var på vei til skolen da ulykken inntraff.

Politiet begynte i går og vil fortsette i dag med å avhøre lokomotiv-føreren av toget.

I tillegg til dette tragisk dødsfallet, ble 22 personer innbrakt og lervert av den mobile døgnvakt (Samu). Av disse, 20 har allerede blitt utskrevet og to er innlagt på sykehus. En av dem er under stadig observasjon og den andre venter på å gjennomgå en skulder kirurgi.

Bussen veltet under sammenstøtet med toget og politiet gjennomgår nå video-data fra overvåkingskameraene i området rundt ulykkesstedet.

Wilson, en selger, 62 år, som gikk i gjennom området på spasertur på tidspunktet for ulykken, og sier han har sett hva som skjedde. «Bommen var nede og han (bussjåføren) forsøkte å passere,» sa han. Han omtaler da bommen  som hindrer passasjen av biler når toget er ventet til å passere. Utstyret er imidlertid begrenset til ment å hindre biler, mens bussfeltet ikke har noen bom, bare lys sigbaler. En annen passasjer i bussen sa at bussføreren så toget og prøvde å rekke over før dette ankom ulykkes stedet.

Mannskapet på toget ble straks dimmitert pga av faren for et sivilt oppløp på stedet, grunnet de dårlige sikringene av denne vei/toglinje kryssningen.