Arkiv

Enda ikke fastsatt noen dato for bygging av tilførselsveier til nye flyplassen.

Planene med å starte arbeidet for tilgang til den nye  flyplassen  São Gonçalo do Amarante, har foreløpig ikke fått noen  dato for starten. Institutt for motorveier (DER/RN) har ennå ikke signert en kontrakt med EIT engineering, selskapet som overtok etter gjennomføringen av tiltaket etter at byggefirmaet Queiroz Galvão som kjent trakk seg i forrige måned, med begrunnelsen at de hadde mistet interessen til å bygge «ca 37 km med bakker». Ledelsen for Queiroz Galvão sier i sin kommentar at grunnen til at de trakk seg, var stadige forsinkelser av planene, gikk som en rød tråd gjennom hele prosjektet – da særlig frigivingen av midler til arbeidet som til slutt bare hadde 11 måneder på seg til å ferdigstille prosjektet, som egentlig var kontraktfestet til å ta 16 måneder. Magnus Nascimento talsmann for den nye konstruktøren for prosjektet, bekrefter at intet arbeid er foreløpig igangsatt ved flyplassen av São Gonçalo do Amarante.

Arbeidet var budsjettert til å koste R $ 73 millioner og nå må flyplass tilgangen være fullført innen 10 måneder? Man håper nå at en endelig ny kontrakt kan bli undertegnet om en uke eller i det minste før utgangen av juli måned.

 

Det er imidlertid fortsatt en godkjenning av ansettelse av det nye selskapet som står igjen til å få i stand. «CDE må godkjenne utkastet til ny kontrakt og sendes tilbake til DER så vi kan publisere i den offisielle Gazette avisen i staten og der vente i fem dager som er fastsatt i lov for publikasjonen.

Tidslinje:  Prediksjon nå er at arbeidene vil starte i August og må være helt ferdigstillt 30.mai 2014, om det skal komme på tale å bruke flyplassen til VM – 2014.

Vi her på gjerdet holder tommelene videre – som alltid!