Arkiv

Nye hoteller til VM-2014?

Investeringer til VM-2014 ligger på etterskudd.

Av de seks nye hotellene planlagt i Natal i forbindelse med 2014-VM, blir antagelig bare tre realisert i denne første omgang.  Summen beregnet investert har falt fra R $ 350 millioner til R $ 160 millioner, i gjennomsnitt. Mangel på «innsats» fra staten og regjeringen og rådhuset og fremtidsutsiktene for turisme, er i henhold til brasiliansk Association av Hotellbransjen i Rio Grande do Norte (ABIH/RN), har lagt en demping ned hos investorer. Under gårsdagens pressekonferanse, så innrømmet hotellbransjen at man at ikke innehar det 100% beste yrke i verden.

Alex Régis ved kjeden Accor som bygger hotel Ibis ved siden av den nye Arena das Dunas: et venture som er en av tre hotellene som bygges for World Cup-2014.

Sysselsetjinga på hoteller i Natal under VM bør ikke overstige 85%. Indeksen er noe bak forventet  i periodene som ble observert i høysesongen av 2010 og signaler, i henhold til ABIH, er VM en stor begivenhet som burde øke antall hotellgjester?. Projeksjon ble presentert i går av foreningen for formidling av forskning innenfor  turisme i hovedstaden i RN.

Investeringer

Krisen nå, påvirker sektoren og er motivert av det faktum i det store fallet i  flyten av utenlandske turister og også innbyggerene i hovedstaden som har investeringer i hotellkjedene. Av de seks hotellene som skulle bygges i byen fram til VM 2014, vil bare tre bli realisert utifra nåværende økonomiske situasjonen i Natal.

Noen vil ikke klare å være være ferdige til VM og  «Investor som har redusert tempoet i sitt arbeidet, er investor som har gitt opp å kunne stå ferdige til COPA-2014 åpningen , «forklarer Habib Chalita, President i ABIH/RN. En spansk forretningsmann Ernesto Martin Ferro passer godt inn i den andre gruppen. «Jeg hadde en spektakulær plan om design, men besluttet likevel å ikke bygge nå og vil heller kvitte meg med tomten jeg kjøpte sier han til media.

 

Tambaqui-kjeden av hoteller i Maceió og Fortaleza- og de som eier Hotel Parque da Costeira , har også henlagt prosjekter som var planlagt langs Via-Costeira. «Business folk har begynt å forstå at Natal absolutt ikke trenger flere hoteller. Natal har nok med å fylle opp de hotellene som de allerede har «, tydeliggjør Ramzi Elali, entreprenør og  Vice President for ABIH/RN, og sekretær for turismen i staten.

En fersk undersøkelse utgitt av Association of Hotels ,viste at belegget i først halvdelen av året har svingt mellom 60 og 65%.  I 2010, når turisme ennå ikke var så i lav i RN som den er idag, svevde frekvensen rundt 85% til 90%. I dag, er omlag 40% av sengene i Natal inaktive/tomme..

Blant årsakene til fallet i belegget, sier  Habib Chalita, at mangel på offentliggjøring av målet for antall turister til RN.. Han sier talsmenn for de som investeringer i området, mener nå at  i motsetning til hva mange trodde, kan det være et skudd i foten å investere i hovedstaden nå?  «For nå er det kun det som skal skje under VM som er positivt ved Natal, er hans analyse.

 

Fjerningen av fire flyruter før VM, har også bekymret industrien og påvirket de negative tallene. Studien som ble utført av foreningen pga dette, viste med all tydelighet at denne avlysning av flyreiser, vil  koste  hotellkjedene ca R $ 32 millioner i 2013. Andre sektorer vil også føle dette på kroppen.

Man ønsket å gjennomføre en gallup, for å se hvordan folk i Natal ser turisme og hele denne lange kjeden som involverer foreningen, så de  bestilt derfor en undersøkelse, for å lodde dybden blant innbyggerene i Natal.

Undersøkelsen med en deltakelse av 800 spurte personer, viser at turisme ansees  som den mest betydelige økonomiske aktiviteten og som fortjener å bli behandle på en bedre måte i hovedstaden og burde få tilgang til mere midler fra stat og kommune til en bedring av slike turistprosjekter. Disse dataene vil bli presentert i Rådhuset for bystyremedlemmene og lovgivende forsamling. «Vi ønsker å varsle», om å rettferdiggjøre innbyggerenes ønsker, sa Habib Chalita  president for ABIH/RN.

Vi her på gjerdet sier oss enige i at myndighetene i Natal, stiller seg altfor likegyldig til turismen i byen/staten, som nok er de prosjektene som har størst innvirkning på byens økonomi og ikke minst arbeidsplasser.