Arkiv

Hull og vaskebrett regjerer i gatene i Natal.

Hull og vaskebrett holder på å ta over gatene i Natal.

Overalt i byen har hullene i veidekket spredt seg som en epidemi, forårsaket av mangel på periodisk vedlikehold. (eller et asfalt-virus som de så vittig sa på TV)

Dette igjen forårsake lidelser, ulykker og skader på befolkning og business gründere og for eiere av offentlig og privat person/godstransport. Nå i  regntiden, er situasjonen selvfølgelig enda verre, som et resultat av vannet som blir akkumulert i kratere og som ender opp som vann-feller til uvitende eller utrent bilførere i områdene hvor de ferdes. Dett gjelder også å åholde åpne ristene for avløp og drenering med periodisk vedlikehold. For å avhjelpe denne situasjonen, kommer nå kommunale offentlige arbeider for infrastruktur (Semopi), til å investere $ 4,2 millioner i utbedring av veier og fortauene og gatelys. Til denne dag, har Rådhuset i Natal allerede brukt  R $ 3,7 millioner i arbeidet med å lappe på veiene i 432 gater og avenyer i hovedstaden.

I tillegg fortsetter Semopi å tette hull med asfalt som egentlig var øremerket til veier uten fast dekke i Natal. (rød-sand veier) i prosjektet som var tildelt R $ 12 millioner, men som ble stoppet siden i fjor. Detyte prosjektet som mange beboere hadde gledet seg til (fast dekke) gjaldt de fortsatt 13 gatene i Natal som er uten fast dekke og som blir til en rød gjørme når det regner – vi forstår godt den store skuffelsen blant disse berørte beboerene?  Nå er hele prosjektet skøvet ut i det blå og ingen kan si når asfalten kommer på plass her – dessverre.

Selskapet CAERN sier i en uttalelse at store deler av avløp og drenering i hovedstaden, har alt for dårlig dimensjonering og kapasitet og tettes fort igjen og forårsaker raskt lokale oversvømmelser. Mye av den sanitær kloakken burde også vært utvidet for lenge siden, men igjen så står alt i stampe pga en (for Natal) normal pengemangel!

Vi her på gjerdet ser også at man er i ferd med å gjenta tidligere blemmer, ved at man sparer seg fattig!  Med dette mener vi at all den dyre lappingen av hullene blir fort veldig dyrt i lengden, fremfor alternativet om å legge en ny og permanent asfalt som i det minste ikke så lett blir offer for «asfalt-viruset» og holder seg fri for huller?

Vi gremmes – nok engang – her på gjerdet!

 

124155