Arkiv

Petrobras selger unna blokker og eierandeler i Potiguar-bassenget.

Petrobras selger og skriver av blokker i Potiguar-bassenget

Petrobras har solgt en del av sine eierandeler i fem dypvanns blokker i Potiguar-bassenget, mellom Ceará og Rio Grande do Norte. Kunngjøringen ble gjort av kjøperen, det britiske oljeselskapet BP og som er partner med Petrobras  i andre prosjekter og som vil bare beholde 30% andel i to blokker og 40% i tre andre blokker. Operasjonen mellom oljeselskapene, er fortsatt avhengig av at myndighetsgodkjennelse ved det nasjonale petroleum Agency (ANP).

 

Hvis godkjent, vil BP eie 30% av bidraget fra blokker M-663-POTTEN og POT-M-760. Petrobras vil fortsette å være operatør, med sin 30% deltakelse, og de to andre partnerne Petrogal og IBV vil fortsette med sin 20% andel.

Avisen Tribuna do Norte har forsøkt å få kontakt med informasjonsdirektører i både Petrobras og i BP for å få et svar på grunnen til salget, men har ikke lykkes å få en uttalelse om grunnen til salget.

I en uttalelse sa likevel BP at selskapet ville sikre seg områder i den syvende runden av budgivning for olje-leting blokker i 2005 og at dette vil hjelpe selskapet til å «bygge opp» deres tilstedeværelse i landet. «Fra 2011, når vi antar en deltakelse i ti blokker pga oppkjøpet av Devon energi i Brasil, vil vi ha utvidet vår portefølje av leting og produksjon for 27 awards i syv blokker og være inkludert i den største dypvanns lete-porteføljen av internasjonale olje-og gasselskap i Brasil,» sa han.

BP sa ikke på hvilket stadium er olje- og gassleting i fem blokkene som man forhandlet om, eller når man vil starte oljeleting på dypt vann utenfor Rio Grande do Norte. «Dette spørsmålet må rettes til Petrobras, som er operatør,» opplyses det bare. Petrobras anmeldet at de ville begynne å utforske olje på dypt vann i RN i 2011, men to år senere, har prosjektet ennå ikke forlatt papirstadiet.

 

Dypvanns-leting er en av Petrobras sin plan til å øke olje- og gass produksjon i RN. Den statseide innsatsen er også i prosjekter for å hindre et fall av produktivitet, inkludert damp-injeksjon i smale/mindre felt, som Alto do Rodrigues og injeksjon av vann i hjørnet av Amaro feltet.

 

BP er til stede i Brasil siden 1957 og opererer for tiden i fire ulike segmenter i landet.