Arkiv

MINHA CASA prosjektet blir etterforsket.

MINHA CASA hus er målet for etterforskning.

Det føderale politiet (PF) startet i går operasjonen «1905», som undersøker en påstått svindel knyttet til gjennomføringen av hus-programmet Minha Casa, Minha Vida (for fattige) , under den føderale regjeringen. I en uttalelse fra PF på at det var fullført åtte arrestordre for søk og beslag, seks i byen São Paulo, ett i Brasília og et i Fortaleza, alle sendttil etterforskning  av den føderale domstolen.  Handlingen ble utført med støtte fra kontoret av den Konptrollerende  Kommisjonen og generelle og undersøker og forbrytelser vedrørende  hvitvasking, med straffer på opp til 32 år i fengsel, underslag og misbruk av innflytelse av stilling.
Etterforskningen pekte ut, ifølge rapporter på merknaden, som «en påståtte ordningen» som involverer finansinstitusjoner, korrespondent bank, foran selskaper og deres respektive ansvarlig. Dette skjemaet ville være brukt til å avlede ressurser øremerket til bygging av hus i kommuner med mindre enn 50 000 innbyggere.

Denne regelen gjelder også mange kommuner i RN som også er under en nystratet etterforskning.

 

I notatet fra det  føderale politiet sine rapporter, finner man bevis på at det er oppført «spøkelses-hus» , altså hus som er blitt finansiert, men aldri bygget og pengene er forsvunnet i korrupsjonen.

Undersøkelser tyder også på selskapene undersøkt handlet i alle stadier av programmet, siden tildeling, overvåking gjennomføringen av arbeidet, detaljer om bygging og utgivelsen av ressurser til byggingen av husene. Det vil si at mange faser under byggingen ikke stemmer med virkeligheten og at flere byggeprosjekter ikke er kompatible med hverandre.

PF varselet som er undersøkt, gjelder  forbrytelser mot det nasjonale finansielle systemet, pengeutpressing, smugling av innflytelse og hvitvasking av penger, hvis straff kan nå 32 år i fengsel, sier  notatet utgitt av PF SITERER at etterforskningen ble beordret av justisministeren, etter klager og tips i media og pressen.

Departementet for byer hadde ennå ikke uttalt seg til media i denne saken.

Programmet

Minha Casa, Minha Vida er en føderal regjering program som skjer i samarbeid med stater, kommuner, bedrifter og ideelle organisasjoner. I den første fasen blir mer enn 1 million boliger bygget i Brasil. De føderale regjeringens prognose er å bygge, i den andre fasen, er på 2 millioner boliger og leiligheter opp til 2014, rundt om i i landet.

 

I Natal er byen med åpen registrering for programmet til 9 August. De som er interessert kan registrere deg via Internett, på nettstedet cmv.. rn.gov. br/mcmv, kommunale skoler og Dalva de Oliveira, Paul Parente, Vera Franca Soares de Barros, Maria Christina Osorio, Francisco de Assis Varela, Frances Fisher, Henry Castriciano, samisk og Telecentre av Neopolis. De lykkelige nye eierene vil bli valgt gjennom lotteri og trekkning av Caixa Economica føderale (CEF).