Arkiv

Fattigdommens grelle ansikt i Natal.

 

Mangel på inkluderingende politikk og sosialhjelp til unge fattige, bidrar sterkt til veksten på 267% i økningen av drap på ofre mellom 15 og 24 år i Natal, i tidsrommet 2001 til 2011. Funn og tallenes klare tale  er et fra kart over vold: drap og 2013 mot ungdom i Brasil, en studie publisert i går av Center for Latin Amerikanske studier (Routing) basert på dødelighet informasjon Subsystem (JA), Ministry of health.

Filen/RN Somente, viser at 325 barn i fjor ble drept/myrdet i RN Somente området. Våpen er i hendene på alt for mange mindreårige og 95% av drapene er ikke oppklart!

«Disse tallene burde bry samfunnet»

Evalueringen av kartet (se under) fra proffessor i samfunnsfag Arnold Lee Jr, av Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN). «Viser til at her mangler sikkerhet, utdanning, helse og andre grunnleggende hjelpetiltak,» eksemplifisert. Ifølge studien skjer økningen av denne volden hovedsakelig på grunn av en «Unnlatelse av samfunnet og de offentlige myndighetene i sitt forhold til unge mennesker, særlig de som bor i de såkalte sentrene som oppviser en konsentrasjonen av dødsfall, sammenlignet med mer utviklede land i nærliggende områder, og ROV turisme; i områder med territorielle domener tilhørende gjenger, militser eller narkotikahandel karteller teritorier for en bue av avskoging i Amazonas som involverer stater av Akko, Amazonas, Rondônia, Mato Grosso, Pará, Tocantins og Maranhão. I alle fall, belastet Kam Lee også handlingen av de statlige offentlige sikkerhetsstyrkene å dempe disse indekser. «Det skjer er også forbrytelser pga forebyggingspolitikk og dårlig fremtidig planlegging,» klaget han.

I dette siste tiåret, har det i hovedstaden i RN, sett en økning på 267.3% over forbrytelser og kriminalitet  mot livet til mennesker i alderen mellom 12 og 24 år. I Brasil vokste det totale antall drap med 8,9%. I 2001 var det ifølge prognoser  over vold, 52 tilfeller av mord mot unge i Natal, mens i 2011 hadde dette tallet steget til 191. Studien peker også på RN som leder av listen over stater som det har fått en større vekst av drap mot tenåringer, med en økning fra 99 til 409 (+313.1%) i samme periode. Seks av NordØst statene og to fra Nord vises i dette kartet over drapsutviklingen i disse statene. Totalt i NordØst-regionen var det en økning på  81.3%. Kartet sier at dette var hovedsakelig på grunn av en høy  økning i drap i Natal og Salvador.

Straffefrihet

Dommer av tredje statens Tredje Domstol for barndom og ungdom, Homer Lechner, sier at behovet til å kunne forbedre  Education Centers (Ceducs) for å rehabilitere ungdom som er i konflikt  med loven, er meget stort. Lechner er enig med at indikasjonen på den raske økningen av kriminalitet, er den tåpelige muligheten til å oppnå straffefrihet for grove voldshandlinger, bare fordi man er ung. «Kultur av straffrihet avler bare enda mer vold», sa hun. Hvem bryr seg om et lite mord, når man kan slippe unna med en «pekefinger» fordi at ,myndighetene sliter med overfyllte fengsler?

Rio Grande do Norte, lider av strukturelle problemer i det sosio-pedagogiske systemet av tenåringer som har begått forbrytelser. For tiden, nesten alle Ceduc muligheter er stengt for tiden. Center som dette fungerer bare i Nasarè og i West-sonen. West avdelingen ble gjenåpnet tidligere denne måneden, men bare frem til August og ifølge Homer Lechner, så må man heller øke til en maksimal kapasitet. Regjeringen vår sitter muse-stille og ser på og nå betaler befolkningen prisen med disse sky høye mord ratene, uttaler lagmannen. Bare i 2012 døde 325 personer under 21 år i hovedstaden Natal.  Dommer José Dantas, leder for den Tredje domstolen  for barndom og ungdom, bekreftet at hele  70% av dette var ofre for mord. Disse nivåene har fremprovosert en åpen etterforskning i MP, for å fastslå den mulige eksistensen av en dårlig jobb fra politiets side?. Men ifølge råd fra byrået, har heller ikke det sivile politiet klart å løse de fleste av slike grove forbrytelser, noe som gjør at det profesjonelle forholdet mellom disse to politiene sliter for tiden og alle skylder på alle mens man stadig ser en økning i ungdomsdrapene og bare frem til nå i 2013 har seks tenåringer blitt myrdet.

Vi her på gjerdet har lett for å se sammenhengen mellom fattigdom, slappe myndigheter, masse billig narkotika og en mafia som har kommet opp sydfra og hvor et menneskeliv ikke er verd mere en et klask på veggen – som en flue?

124386