Arkiv

Antallet fly ruter til NordØst området faller stadig.

NordØst statene mister stadig flere flyreiser/ruter.

NordØst statene , spesielt Rio Grande do Norte, Paraíba og Alagoas, mister stadig flere flyreiser/ruter fra São Paulo og Rio de Janeiro, siden slutten av mars. Tilbudet falt, mens prisene på flybilletter til regionen har økt i de siste fire månedene. Sekretær for turisme i NordØst regionen har forsøkt å tale med talsmenn for flyselskapene, hovedsakelig fra TAM og GOL, om programmer for nye flyreiser og ruteplanene som beviser at mange ruter og avganger mot NordØst som er blitt fjernet, men forgjeves. Selskapene  forklarte at rute-utkastets kriterier må prioritere lønnsomhet. Hvis noen ruter er blitt fjernet av  styremedlemmene, så er det fordi markedet har bestemt dette ved fallende etterspørsel.

Høy dollar kurs har også påvirket driften og lønnsomheten til selskapene. Jet-fuel prisene er i USD.

NordØst trenger å ha regionale flyplasser og insentiver. Men å godkjenne en ny flyrute, er en langvarig prosess pga at det er mye data som må gåes igjennom for å sjekke lønnsomheten på strekningen eventuellt.

Ifølge Fernandes så var Natal den byen som bl mest negativt påvirket i mars. «Vi mistet to direktefly av TAM og GOL i denne perioden. Denne reduksjonen har gjort stor skade på turismen i området, noe som får alvorlige ringvirkninger for mange arbeidsplasser i regionen dessverre  og flyreiser er blitt svært dyre etterhvert, «påpeker han.

Reduksjon av flyreiser har også skadet Paraíba`s turisme, sier Ruth Avelino, president i Paraíba Tourism Organization.  Jeg har fått klager fra mange turister, turoperatører og reisebyråer som er frustrerte over utviklingen. Vi er i kontinuerlig kontakt med lederne av flyselskapene og prøver å endre dette bildet, men motstanden er stor. Jeg tror at de hardest rammede stater bør forene seg og kjempe sammen for en løsning, «legger hun til.

 

Sekretær for turisme i Maceió, Claudia Pessoa krever en sammenhengende økning med nye flyruter til hovedstaden Algoas hovedstaden. «Vi har åpnet hele 19 hoteller i de siste årene. Og beleggene er også er økende, i samme proporsjoner. Maceió er den raskest voksende turist destinasjonen i Brasil nå, men hvis det ikke er nok flyruter til hotel investeringen og offentlig finansiering og hjelp, så har alt arbeidet  jo vært forgjeves. Regional tourism gir gode inntekter og arbeidsplasser, men da må vi få hit turister fra, São Paulo, Brasilia, Rio de Janeiro etc. De er vesentlige i vår økonomiske situasjon, sier hun.

 

Sekretær for turisme Pernambuco (og nyvalgte President CTI Nordeste), Alberto Fang, det største problemet er utfordringen rettet mot internasjonal turisme, for i motsetning til andre hovedsteder i NordØst, med unntak av  Salvador og Fortaleza, så har man her  gode forbindelser med Sør, Sørøst og Midtvesten så vel som internasjonale flyvninger til Miami (American Airlines), Lisboa (Tap), Panama City (Copa) og Frankfurt (Condor).

Vi her på gjerdet ser/forstår godt at turismen i Natal, er et av de viktigste bena som økonomien i RN hviler på og nå for tiden virker det nærmest som om vi går med krykker – dessverre?