Arkiv

Mere bråk om buss-takster, etter påstand i media.

Påstand gir opphav til forvirring og bråk i gatene.

Revoltado-Busão bevegelsen sin demonstrasjon begynte fredelig, men endte med et sammenstøt mellom militærpoliti og demonstranter i nærheten av rådhuset. Konsentrasjonen av unge mennesker oppstod på siden av kjøpesenteret  Mall Via Direita ved siden av  BR-101 rundt 16:00 tiden fredag, 19. De forlangte gjennomføringen av systemet som gir  gratis bussturer på offentlig transport. Antallet demonstranter var lite frem til 17:00 og omlag 300 personer besluttet å delta i manifestasjonen ved siden av motorveien  av BR 101 mellom Parnamirim/Natal.

Men innen noen få minutter, så hadde demonstrantene tredoblet antallet og ga blaffen i forbudet om å forstyrre trafikken på BR-101 midt i rushtiden. Ved denne føderale motorveien, så forsøkte  polititjenestemenn å snakket fornuft med demonstrantene og å for å veilede dem om risikoen for ulykker, men til slutt ble trafikken totalt blokkert, helt fra Lagoa Nova til viadukten i Ponta Negra. Mange unge mennesker laget med hensikt trafikk kaos for alle dem som gjerne ville hjem i rushtiden.

Rundt 17:30, etter et plenumsmøte så marsjerte demonstrantene mot Tirol området. Målet for gruppen var å okkupere den lovgivende forsamlingen, slik som de hadde gjort på torsdag, 18. Helikopteret av statens sekretær av offentlige sikkerhet og sosiale forsvar (Sesed), fulgte demonstrantene från ovan og frem til huset for forsamlingen gikk alt stille og rolig for seg.

Imidlertid, når unge mennesker gikk forbi Avenida Lima e Silva, ved siden av Sebrae, oppstod den første sammenstøtet med militærpoliti som var plassert ved siden av gjerder som beskytter den nye  Arena das Dunas. Militæret forholdt seg passive helt til man begynte å kaste stein og fornærmende ord mot politiet. Nå dukket bråkmakerene plutselig opp (jungel telegrafen) (vigilantes) for å ødelegge og å knuse mest mulig. Derfra utviklet situasjonen seg raskt i negativ retning. Politiet kunne ikke bare stå og se på at hooligans knuste ruter og rev ned aluminiumsplater på bygningene (kjøpesentere) og kastet store steiner mot politiet.

Ved Midway Mall så observerte polititjenestemenn at mobben satte små barn igang med å samle inn steiner i nabolaget for å kaste disse mot ruter og mot politiet. Selv store kantestein ble tatt i bruk av bråkmakerene. Opprørspolitiet satte inn gummikuler og tåregass mot mobben. Det ble mye bråk og spetakkel og alt ble fanget inn av et TV-team og politiet beslagla videoen, til bruk for å identifisere de farligste hooligans som engentlig startet alt bråket. Denne gjengen er ikke intressert i buss priser i det hele tatt – de vil bare sloss, spille kvalm og ødelegge mest mulig infrastruktur, enten den er privat eller offentlig.