Arkiv

Opprydding etter demonstrasjonen

Dagen etter den siste manifestasjonen av protestbevegelsen RevoltadoBusão i Natal , er man i full gang med å montere inn nye glassruter og fjerne grafitti fra veggene i byen. Medlemmer av bevegelsen hadde bekreftet en ny protest i morgen, men etter avlysningen til innkalling av et ekstraordinært styremøte i  CMN for å diskutere budet for offentlig transport, bestemte de seg å heller diskutere muligheten for å godta denne loven.

Magnus Nascimento måtte  lørdag morgen, få hjelp av ansatte til å skifte speilglassruter som vandalene under fredagens protestmarsj hadde kust langs fasaden mot gaten og å begynne det møysommelige arbeidet med å fjerne stygg grafitti på vegger og dører.

Politiet pågrepet fire personer på fredag som drev kun med vandalisme og ikke hadde noen busstakst priser i tankene i det hele tatt.

 

Butikkeieren estimerte skadene til 20.000 reals, penger som ikke dekkes av forsikringen og vi skal måtte selge mange, mange varer bare for å dekke inn dette tapet sa han. Han har også planer om å få laget stålplater til å kunne dekke til vinduene til beskyttelse mot pøbelene, la han til.

Flere andre foretninger fikk også føle vandalismen og fikk ødelagt for tusenvis av reals og i tillegg så kommer prisen på plyndrede varer, som heller ikke dekkes av noen forsikring. Erstatningskrav er blitt vurdert, men blir høyst sannsynlig ikke anmeldt. Foretningsstanden i RN sier at slike protestmarsjer koster dem store summer i året og skremmer vekk kunder og skaper utrygghet i gatene og selv fagforeningene ser dette reelle problemet som uløst.

124583