Arkiv

RN mister 2 millioner reals, som er forfalt.

Regjeringen av Rio Grande do Norte, må nå betale  tilbake til Justisdepartementet R $ 2 millioner, penger som hadde blitt innvilget til prosjekter for sikkerhet, men leveringstiden er nå utløpt. Totalt så faller hele fem prosjekter inn under denne blemmen, som er knyttet til prosjekter for nabolag-politiet, utstyr til det militære og sivile politiet  og modernisering av etter-forsknings prosesser. Avtalene ble undertegnet mellom 2008 og 2010, og hadde en klausul om ferdigstillelse innen året 2012 sin slutt. Ressurser er for partnerskap under av ledelsen av Wilma de Faria og Iberê Ferreira med National Justis Sekretariat. I totalt må RN betale tilbake R $  2,028,849 til den føderale regjeringen.

Det er tilfelle at nesten R $ 900 000 som må returneres, er penger som opprinnelig skulle ha gått til bygging av to moderne politistasjoner og reformering  og utvidelse av 24 andre politistasjoner. Mellom avtalene så finner vi også  ressurser som er beregnet for oppgradering av alle organer innen sekretariatet.

Statens sekretær av sosial sikkerhet og forsvar innrømmet at en del av ressursene som returneres før oppfylte mål, skjer selv om selv om selve programmene er startet. Ifølge ham, er det hindringer og byråkrati internt i selve regjeringen som er årsak til mye av blemmen. «Staten i dag har problemer med leverandører og har selskaper som ikke ønsker å selge noe som helst til staten,» sa Doug Rocha og legg merke til at dette er en situasjon som er felles for hele Brasil, legger han til.

Vi her på gjerdet, vet ærlig talt ikke om vi skal le eller gråte av dette kaoset, men å skusle bort over 2 milloner reals som var øremerket til økt sikkerhet i RN – det er å strekke strikken vel langt og Rådhuset har kun seg selv å klage på – når de nå får strikken som nå røk – midt i trynet! Vel bekomme!