Arkiv

Havne nytt om Natal.

Havne-Prosjektet vil omfatte bro fendere for den nye broen.

Havne-selskapet Rio Grande do Norte (CODERN) kansellerte nylig et  bud som gjaldt for bygging av «trinn 4» i havnen i Natal. Dette vil doble kapasiteten til Natal havn, men er ikke forventet å skrinlegge dette prosjektet. Intensjonen er i  stedet å åpne en ny budgivning senere i år og inkludert i dette prosjektet, inngår byggingen av beskyttelse pilarene rundt brokarene til Newton Navarro broen. Som et resultat at dette så vil utvidelse av havnen som skulle ha vært ferdig innen 2014, bare være klar i midten av 2015. Endring i planer ble i går i detalj fremvist av presidenten til CODERN Pedro de Melo.

Den anslåtte verdien av arbeidet også endret. Utvidelsen som før budsjetterte til R $ 113,1 millioner vil nå koste ca $ 190 millioner, inkludert pilarer og sikringen – en sats-økning på 67,9%. «Den helt nøyaktige verdien vil avhenge av utformingen av pilarer,» sier Peter.

Mangel på pilarer, vil ifølge Pedro hindre anløp av større skip (store cruise-skip) selv etter byggingen av «trinn» 4-objektet og budet for en  påfølgende utvidelse av havnen. «Derfor, så besluttet vi å avbryte anbudsprosessen og starte en ny anbudsrunde» sa han.

Det nye budet, som vil følge linjene av ordningen differensiert for signeringer som gjør det mulig å møte pris forslagene fra selskaper som er interessert i å få anbudet,  før du sjekker dokumentasjonen som åpner senere dette semesteret, i henhold til presidenten til CODERN.

«Vårt ønske var å publisere vinneren av budgivning  i desember,» sa. Peter, som nå  imidlertid er helt utelukket pga ytterligere forsinkelser.  Trinn 4  som strekker seg langs pier forlengelsen opp til  10,766 meter og gir en dobbel kapasitet for havnen.Han innrømmet, at man hadde håpet på en klargjøring innen 2014.

Før man åpner den nye anbudsprosessen for å presentere prosjektet, så  trenger fortsatt CODERN en godkjenning fra det spesielle sekretariatet for havner og fra departementet. Fristen er satt til 21 August. «Men vi vet ikke om vi vil være i stand til å møte denne datoen. Vi har ennå ikke ferdig prosjektet i detalj. Vi henviser til selskapene om å bestemme når som dette vil kunne skje, sier han.

Det pågår også en diskusjon for tiden om det er delstatsregjeringen i RN, eller den føderale regjeringen i Brasilia som skal finansiere denne nødvendige oppgraderingen av bden nye broen?

 

Ifølge Pedro blir havnen i  Natal,  målet for kritikk på grunn av sin størrelse og plassering og for planene om en ytterligere øking av havne-størrelsen. Trinn 4 vil forstørre havnen med over 20 tusen kvadratmeter frem til midten av 2015. I tillegg til byggingen av trinn 4 , som også innbefatter en regulering av den eksisterende bygningsmassen (riving av lagre).

Vi her på gjerdet håper at de snart kan få ut fenderen og få ferdigbygget denne nye havnen som Natal trenger så sårt!