Arkiv

Ciarlini stjeler penger som var øremerket til sikkerheten…….

Omkalfatering av pengene som var øremerket til sikkerhet og helse i RN.
I et dekret som er signert av guvernør Antoine Ciarlini (DEM) trekkes 50,5 millioner reals ut av busjetter som var øremerket til sikkerhet og helse, for å bruke dem til å betale lønn til de statsansatte i juli måned. På denne måten så håper man på å få ned underskuddet på hovedbudsjettet, anslått til R $ 89 millioner. Loven ble publisert i Official Gazette (offisiell avis for staten) (DOE) på onsdag (24). Dette gjøres for ikke å forsinke betaling av lønn for statlig sivie tjenester, utøvende som trengs for å tilordne verdier som opprinnelig var ment for å reformere, bygge fengsler, kjøpe våpen og ammunisjon for sikkerhetssystemet; utvide sprengte sykehus enheter. Utføre nødvendig vedlikehold på motorveiene, utvikling av aktiviteter i deler av kultur og utdanning, blant andre. Reduksjon og økning av verdier i de ulike linjer innen  rammen av det årlige budsjettet, er noe som er vanlig. Men tilbaketrekning av betydelige mengder midler fra viktige sektorer som tidligere nevnt, for å forsøke å senke størrelsen på underskuddet, er ikke så vanlig.

Domstolene, parlamentet og MP vil motta lønningene sine i løpet av juli måned.

Bekymret for konsekvensene som kan oppstå ved en  forsinkelse i utbetaling til personalet, så må guvernøren Rosalba Ciarlini nå endevende hele systemet innenfor det økonomiske samarbeidsområdet av hjelpesystemer for å sikre at de statsansatte får utbetalt sin lønn. (også sin egen) Alle statsutgifter er satt på vent og man kutter omtrent i alle offentlige budsjetter der det er mulig, slik at de statsansatte sine lønninger ikke skal bli forsinket. Offentlige ressurser for offentlige  bevaring, bygging og renovering av enheter av Itep og utvidelse av flåten av kjøretøy i staten, er intet unntak for besparingene. Forresten, vil det omtrentlige R $ 38 millioner av underskuddet som gjenstår av statsbudsjettet, forsøkt å bli fjernet bit for bit.

Vi her på gjerdet sitter igjen med en følelse av at her gjelder det for alle å mele sin egen kake. (les lønninger) De statsansatte forkommer å være hellige kuer for oss? Mens viktige områder som sikkerhet og helse som går direkte på befolkningen i RN og som er i en elendig forfatning allerede – der kan man spare inn, uten å blunke?

Hva er dette for noe tull da. En delstatsregjering må vel for søren se litt utenfor skylappene sine og ha ansatte økonomer som kan sette opp og styre slike ting som et statsbudsjett og ikke plutselig «Mangle»  millioner av reals til noe så oversiktlig som lønn til sine ansatte?

Det stinker av hele greia og vi lurer faktisk på om dette er et politisk spill på høyt plan som ligger bak. Nå nærmer VM i fotball seg med stormskritt og den nye flyplassen lagger og Natal mangler en masse penger til å komme i mål med en masse ting og tang som skal være ferdig før avspark. Spiller man kanskje på de føderale myndigheter sin redsel for å miste ansikt utad mot verden, ved et uferdig produkt i Natal til VM 2014.

Man kan faktisk lure – men i Brasil er det nå engang slik – det er makta som rår!