Arkiv

Gå sakte aksjon blant byens buss-sjåfører igår?

Bussjåfører stoppet trafikken i Natal

I nesten to timer iscenesatt de konvensjonelle bussjåfører en advarsel mot slutten av ettermiddagen torsdag 25. (igår) De sluttet å kjøre rutene sine rundt kl. 16:00 og plasserte bussene sine på strategiske plasser rundt om i byen. President i Office for Unionen av vei-transport arbeiderne i Rio Grande do Norte (Sintro/RN), Maria da Paz, benektet at stansen  hadde forbindelse med foretakets håndtering av opposisjonens arbeide og det nåværende formannskapet i Sintro.

 

Informasjonen ble bekreftet av Rajesh Oladimeji, buss-sjåfør som organiserte aksjonen langs kysten og i nærheten av Teatro Alberto området. Han forklarte at paraden fant sted som et resultat av en utelatelse gitt av den nåværende ledelsen av konsortiet, der man frafalt flere lovede krav. I tillegg påpekt sjåføren at det høye antall av kriminelle overgrep mot busser i første halvdel av 2013 nå var oppe i 300, ifølge data av sjåførenes hverdag og ledelse så er det meget stor grunn til bekymringer.

 

Protesten hadde ikke noe å gjøre med 25 Juli som dag, for vi gjorde ingenting for å feire denne datoen, for vi har kommet sammen en til protest for mer sikkerhet, forbedringer i arbeidet vårt. Vi er seriøse arbeidere , understreket han. Han understreket også at unionen ikke bekjemper overgangsreiser som nå omfatter 60% av flåten og vi stoppet ikke konduktører som ville ha betalt for aksjons-tiden og dette ble overført til passasjer kontoen. Nedleggelsen overrasket totalt  passasjerene og brukere.  «Dette er veldig galt. Vi trenger å komme hjem og nå kan vi ikke gjøre det, advarte og klaget husmoren Francisca Rodrigues.

En bitter sjåfør uttalte; Å skjære ned på bevilgningene til sikkerheten her i byen er lett for politikerene, mens sjåførenes og konduktørenes sikkerhet; «Bryr dem midt på ryggen?

Det ulmer nå stygt i hele buss-bransjen og vi her på gjerdet tror derfor at dette bare er begynnelsen på noe større som vil blusse opp på nytt, bare politiker-vinden øker ytterligere, samtidig som tålmodigheten til arbeiderene er slutt!