Arkiv

Lønningen i staten blir utbetalt idag?

Staten og regjeringen forsikret i går at den personlige lønnen for juli vil bli utbetalt som vanlig etter  betalingsplanen. Ifølge informasjon fra lønnings-kontoret, så fikk delen av det sivile service apparatet i Serido i nordøst-regionen i Brasil lønn på onsdag (24), mens resten vil bli utbetalt i de kommende dagene 30 og 31. I går, publisert avisen Tribuna do Norte en rapport med informasjon om flytting av R $ 50,5 millioner i det generelle statsbudsjettet (OGE), der de tilhørende verdiene er fjernet for å dekke et underskudd på kontoen for lønninger. Underskuddet denne måneden anslått til R $ 89 millioner. Utøvende kontor bekrefter ikke offisielt tallet. Fordi en intern dialog krangler om gapet i disse finansielle budsjettene hos sekretærer og assistenter.

Demis RoussosRosalba Ciarlini møtte media og forsikret at disse pengene var nå øremerket for lønninger i staten.

I gårsdagens utgave sa sekretær for kommunikasjon, Gregg Barnes, på svar på spørsmål fra avisen Tribuna do Norte , som «publiserte resolusjonen som hadde som mål å tilordne ressurser til å dekke lønns underskudd». » Vel R $ 50 Millioner vil bli fjernet fra budsjettene for bevilgninger og investeringer i ulike sektorer,» sa han. Ifølge ham en «advarsel» som regjeringen faktisk har advart om siden i fjor, via sekretær for planlegging, dette på grunn av lønns-økninger gitt til visse kategorier og også til frynsegoder etter søksmål». I går ettermiddag, kom en ny informasjon om at: «det er en direkte sammenheng mellom et budsjett og en mulig flytting av problemet videre».

Kutt

Hvis det var umulig å dekke de R $ 89 millioner som var et faktum av et underskudd på måneds budsjettet nå, så er man i finanskretser redde for at det totale underskuddet i 2013  kunne nå $ 450 millioner, hvis de resterende månedene av året fortsatte i samme trend som nå.

 

Dekretet signert av Rosalba Ciarlini som trakk R $ 50,5 millioner ut ifra områder som sikkerhet og helse budsjettene, har opprørt befolkningen til de grader og man venter spent på reaksjoner, innbyggerene føler at staten prioriterer sine egne politikere med måneds-lønninger som ofte overstiger 25.000 reals, mens en månedslønning hos befolkningen, varierer fra 675 til 1950 reals. En politimann tjener som oftest under 1.000 reals i måneden. Ikke rart at det begynner å ulme nede i massene nå.

Myndighetene sier de er livredde for konsekvensene hvis ikke de statsansatte får sin lønn, men bryr seg katta om sin egen befolkning når det gjelder offentlig sikkerhet og et helsevesen som er nede på knærne?

Rykter går at fagforeningene nå debatterer reaksjoner på en slik behandling av sine egne innbyggere og at de ikke lenger finner seg i en slik skjevfordeling mot sikkerhet og helse som nå foregår.

Vi her på gjerdet er nå også rimelig redde for at denne betente saken snart vil slå ut i full blomst og sette hele VM-2014 i skyggen når det gjelder fokus på økonomien i hele RN?

Vi gremmes!