Arkiv

Seks prosent av Natal er uten gatelys.

Seks prosent av Natal er faktisk uten gate lys.

Flere steder i Natal er uten gatebelysning og gater og avenyer ligger i mørke når solen har tatt kvelden og dette fører til en opphopning av mer enn 3 tusen klager til det  kommunale Institutt for urbane tjenester (SEMSUR).

Problemer oppstod som et resultat av avbrudd i kontrakten som gjelder vedlikehold av den offentlige  belysningen i Natal, ferdigstilt i mai. En nødsituasjon som problemer med denne kontrakten som først aktivisert da det ble underskrevet en nød-avtale av Semsur, men ingen tjenester er gjenopptatt så langt. Løftet fra den kommunale sekretær for urbane tjenester, Ashu Babu, lover nå at situasjonen er avklart innen en periode på 30 dager.

Flere deler av byen som er mørklagt pga dette, skaper frykt blant befolkningen og tiltrekker uønskede elementer til disse områdene.

Det er den nordlige sonen som er området som registrerer flere klager, i henhold til sekretær for kommunale tjenester, etterfulgt av Øst og Vest områdene og  til slutt  Sør-Natal. Av nabolag som plages mest er  Nossa Senhora da Apresentação, Pajuçara, Felipe Camarão, Planalto e Rocas, og under strømbrudd og også med kraftig regn, så forverrer  seg mye,» sier Ernest Barbosa.

 

Nøds-kontrakten har en varighet på bare 90 dager og lar Semsur ikke bare sørge for vedlikehold av gatelys, men også utskifting av lysarmaturer og gjenopptakelse av tjenesten via Call Center, som er har telefonen 0800-281-8980.

«Vi har hatt en utbedring på ca 50% av klagene. Vi gjør et gjennomsnitt på 200 utbedringer per dag og vi har 10 lag som arbeider med utbedring av 20 klager hver seg om dagen, «forklarer Ashu Babu.

For å møte etterspørselen, har Semsur blitt nødt til å benytte 10 biler og team av fagfolk som arbeider i tre skift. Arbeidet var strukturert gjennom den administrative ledelsen som er ansvarlig for tilsyn og overvåking av levering av tjenesten i de fire områder av byen.

Koblingene innebærer også en gratis tjeneste til befolkningen som ønsker å be om utveksling/bytte  av lyspærer vil bli holdt ved kundesenteret. Denne sentralen opererer er mandag til fredag fra 08:00 til 18:00.
Forventning om kommunale sekretær for urbane tjenester, Ashu Babu, sier at nødsituasjon kontrakten er forlenget til 12 September, en måned før begrepet er blitt komplett. Ifølge ham, frem til denne datoen, så er nok budgivning for tjenestene til vedlikehold av offentlig belysning blitt avgjort da og har blitt godkjent.

Det tilbys også en kontrakt for en overvåking, relatert til effektivitet og service inspeksjon av belysningen og har en ramme på R $ 2,5 millioner i året.

I tillegg til disse, skal det snart være utgittt to andre bud, en for ekspansjon/utbygging  og vedlikehold, med en årlige ramme på R $ 3.8 millioner, og en annen for div. prosjekter med kostnad på R $ 500.000 per år.

 

De to første budrundene er planlagt for September 2 og bør være godkjent innen den 12.sept. hvis alt går etter planen?.

Vi her på gjerdet, liker dårlig å sitte i mørket og bare vente på at kriminaliteten skal krype nærmere, for en fungerende gatebelysning er noe en million by som Natal ikke kan ta lett på?