Arkiv

Mye regn øker problemene i Natal

Problemer med forhøyede regnmengder i hovedstaden.

Hvis det regner mye i Natal så er kaos uunngåelig. Ta for ekssempel noe så banalt som diverse hull i asfalten (tynnslitt) som oppstår titt og ofter under regnvær. Et typiskt problem som irriterer mange og kan være farlige for både bilister og fotgjengere. Når først hullet har åpenbart seg og det stadig fylles med vann av regnværet, så skvettes vannet ut av hullet sammen med mye sand og så er problemet et faktum. Slike hull vokser uhyggelig fort og kan endre seg fra en sølepytt til et formidabelt krater på bare kort tid.

Når hullet er blitt farlig dypt, så er det vanlig praksis i Natal, at man setter en busk, palmegren eller noe annet godt synlig føremål ned i hullet, for å adavre andre bilister og fotgjengere – bare så synd at det skal måtte stå der ukesvis, før noen hos myndighetene våkner ved pulten sin og tar affære?

Både trafikkanter og fastboende er blitt vant til dette i løpet av ti-år med slike problemer – men det behøver vel ikke være slik. Vi her på gjerdet blir skvettet ned både titt og ofte i perioder med mye regn i hovedstaden, men klok av skade så har vi alltid med oss solid regntøy og en tommestokk til å måle dybden på hullet – før vi går over.  (ironi)

125246