Arkiv

Buss-overfall øker med 151% på syv måneder.

Antall angrep på busser øker med 151% i løpet av syv måneder.

 

I de første sju månedene av 2013 så økte antallet overfall mot busser som sirkulerer i Natal med 151.2%, sammenlignet med samme periode i 2012. Fra januar til juli i år var det 407 ran. I samme periode i fjor var det  162 buss-ran.  I år er det bare enda verre, i de fem første dagene av August ble det registrert hele 20 ran mot busser, noe som er bare tre færre enn hele august måned ifjor! . I sum var det 427 buss-ran frem til mandag (5), hvorav 18 sist helg.

 

Dataene ble annonsert av Union of Urban  og passasjertransport selskaper i byen Natal (Seturn), og reflekterer en sterk bekymring for sjåførene og hjelpemenn, samt en økende usikkerhet for brukere og arbeidere ved massetransportsystemet i byen.

Ifølge data fra Seturn var toppen i antall ran i Natal i måneden av juni, med 102 overgrep, mens det i samme periode i fjor, så var det bare 29. I år, var den andre måneden med flere buss-ran i juli, 84, mot 29 i 2012.

I en uttalelse, sa Seturn at de  mener at det nå er på høy tid for mer effektive tiltak i området for den offentlige sikkerhet» og at regjeringen tar fastere grep om problemet som rir byen som en mare. Guvernøren i staten sier at det jobbes med saken, men media stiller seg nå sterkt tvilende til innsatsen sett fra ståstedet til passasjerene og arbeideren på bussene i hovedstaden. Nå må snart myndighetene få ut albuen og sette inn konkrete tiltak mot denne kriminaliteten snarest mulig!!!

Man er ganske enkelt nødt til å ta hele problemet på alvor, for det nytter lite å nedsette såkalte «hurtigarbeidende» kommitèr – grensen er nådd for lenge siden. Hører dere oppe i Rådhuset – for lenge siden!
Selv mobilisering av arbeider-unionen for veitransport (Sintro-RN) ser ut til å ha liten effekt og skal ikke hele greia gå helt «i dass» så må nok skjeen tas i en helt annen og stødig hånd?

Vi her på gjerdet gremmes til de grader – noe vi har gjort i flere år når det gjelder dette problemet.