Arkiv

Politiet griper 17 personer , mistenkt for medlemmer i dødsskvadron.

Operasjon Carnage.

Etter et år med etterforskning startet det føderale politiet ved daggry tirsdag, 6, operasjonen Carnage. I løpet av operasjonen, ble 17 personer arrestert, hvorav  syv er militærpoliti, pluss selgere og arbeidsledige. Blant de arresterte er en tidligere soldat  som er sparket ut av militærpolitiet. Deres identitet er ikke blitt offentliggjort av myndighetene. Den arresterte gjengen, som påstås ha deltatt i utryddelsen av eksfanger, narkotikahandlere og tyver/banditter, skal ha over en periode på 2 år, deltatt i 22 mord, som som nå undersøkes av PF. blant en av ofrene finner politiet en sivil politimann, en aktor i staten og en vanlig føderal politimann.

En av de mistenkte ble pågrepet i Nord-Natal.

Militærpoliti vil åpne prosedyrer for å fastslå de nøyaktige ugjerningene.

Kronologien av saker som involverer gjenger som har spesialisert i utryddelse av kriminelle personer.

Egendefinerte henrettelser eller knyttet til narkotikasmugling, var spesialiteter av medlemmene i gruppen. Militærpoliti ble også drept av gjengen mellom 2011 og 2013. «Godt organisert og strukturert og profesjonelt utført» sier Superintendent av det føderale politiet i Rio Grande do Norte, Kandy Takahashi, medlemmene fordelte oppgaver og regelrette henrettelser seg i mellom.

«Et høyt antall drap i staten påkalte vår oppmerksomhet. Det føderale politiet ledet etterforskningen for å identifisere gjengen, på grunn av sammentreff av like navn som er involvert i forbrytelser, sa»Takahashi. Han beskrev de påståtte gjengmedlemmene som «svært profesjonell,» ikke bekymret over sin «jobb» og etterlot få spor av forbrytelsene og handlet med i kaldt blod. I tillegg var gruppen «selvfinansiert». Dette er fordi prisen pr. mord som ble utført, varierte mellom R $ 500 og R $ 50.000, alt avhengig av offerets status i samfunnet.

 

Representanten av Human Rights Division i det føderale politiet, Alexandre Ramagem, sa at gruppen som er arrestert er ekstremt farlig. «Det var også deltakelse av military police, som ga dem trening til medlemmer av gjengen,» sa han. «De drepte for pengene og selv gratis når det bare var for å teste en ny pistol», hevdet Alexandre Ramagem.

Vi her på gjerdet grøsser formelig på ryggen over slike døds skvadroner!