Arkiv

Fangevokter drept under en skuddveksling med «befriere».

Fangevokter Maxwell André Marcellin, 44 år gammel, ble drept i går morges under et forsøk på å frigjøre fangen Wilson Rodrigues de Medeiros . Torsdag morgen (8) kjørte to agenter, blant dem, Maxwell Andrew, tilbake til State Prison av Parnamirim (PEP) etter en medisinsk konsultasjon for fangen, når de ble overrasket av banditter i en Fiat Palio. Det ble en kraftig skuddveksling og to timer senere, ble en 16-åring tenåring arrestert når vi lette etter bandittene på sykehuset i  Canguaretama, med skudd skader. Den arresterte kvinnen er tidligere kjent av politiet som deltager i kriminelle handlinger.
Jenta ble avhørt  rundt kl. 17:00  i går av Pedro Paulo Falcão, som var på vakt. Far til tenåring fulgte avhøret hos politiet. Tenåringen vil bli anklaget  for mord og konspirasjon og kan vente seg et meget langt opphold mellom murene.

Under rettsmøtet  på tidlig kveld, sa politiet at den  hvite Fiat Palio som ble brukt i aksjonen i samfunnet Taborda, i Parnamirim, skulle undersøkes senere. Det militær politiet gjennomførte søk hele dagen i et forsøk på å finne de andre tre bandittene som hadde deltatt i handlingen.

Kvinnen innrømmet at de var fire personer, alle fire bevæpnet, hun og de andre tre elementene. Ifølge tenåring er fangen  hennes kjæreste. Hun sier hun ikke vet hvem de andre folkene var og kunne ikke sitere navn eller steder der hvor disse menneskene kan bli funnet, eller der de bor, «sa Pedro Paulo Falcão.

Ifølge representanten, så hadde to personer brakt den skudd-skadede jenta til sykehuset i løpet av natten. Hun var skutt i brystet og armen av en fengselsvaktene. Hun ble senere flyttet til fengsel i Natal.

I tillegg for å bli anklaget som deltaker i redningsforsøket og hadde skutt mot politiet, har, tenåringen tilstått til politiet å har vært involvert i et ran på en gullsmedforretning ligger i tredje etasje i kjøpesenteret Midway Mall.

 

Under ransaking hjemme hos tenåringen,  fant politiet bl.a flere gullringer. «Hun innrømmer derfor å ha deltatt i et angrep på Midway Mall, for noen måneder siden. Dette materialet som ble beslaglagt og vil bli videresendt til politistasjonen i Parnamirim, sa»representanten Pedro Paulo Falcão. Politiet fant også uniformer fra en privat skole, parykker og utstyr  som kan brukes i produksjon av falske bomber.

Godt jobbet av politiet! Bare synd at noen måtte gi livet sitt i denne aksjonen!