Arkiv

Tørken reduserer inntektene til småbedrifter.

Tørken framkaller mange problemer i RN.

Mangel på regn i en lengre periode i regionen halvtørre i Rio Grande do Norte, forårsaker negative effekter ikke bare hos mannen ute på åkeren. Tvert imot så er det i tillegg til bonde-problemene, vist seg at  virkningen av tørken nå også rammer flere og fler småbedrifter i det urbane området av kommunene inkludert i hovedstadsområdet. Ifølge studien «virkningen av tørken for mikro og små bedrifter i regionen halvtørre i Rio Grande do Norte», utført av Sebrae RN, viser at handel for 69% av bedrifter som er installert i det urbane området i 33 byer blant potiguar indianere har blitt berørt av tørken spesielt.
Ifølge data, utgitt i går, har 76% av små bedriftene registrert fall i salget. Mikro og små bedrifter (Mses) som hadde størst innvirkning med tørken for kommunene i Almino Afonso, Apodi, Florânia, Ipanguaçu, Lajes, Patú og Serra Negra.

Indikatorer

Undersøkelsen som ble holdt mellom mai og juni i år, og vurderer prestasjonsindikatorer etter tørke perioden og tiltak for å bøte på virkningen generert i prosjekter som skyldes mangel på nedbør i regionen.

«Virkningen har vært intens og stille i det urbane miljøet, men påvirker likevel direkte en redusert fortjeneste. I tillegg til trening av investorer  til å leve med denne situasjonen, er det viktig at regjeringen bør skape incentiver og støtte strukturer for utvikling av økonomisk aktivitet som ikke er relatert til å tørke, som i tilfelle av handel og service, eller har bredere marked, som er gjeldende tilfelle av fraksjonene, sier «teknisk direktør for Sebrae-RN João Hélio Chandra. Ifølge direktør er ideen for studien å kunne gi subsidier for fremtidige strategier for bymiljøet og å dempe virkningene av tørken gjennom direkte handlinger til Sebraes prosjekter i den halvtørre RN.

Man skal huske at mange av disse små bedriftene, er små familebedrifter som har lite kapital resverver å støtte seg på for «a rainny day» bokstavelig talt, eller heller kanskje mangelen på slike dager?

Vi som sitter her på gjerdet og titter ut på all elendigheten etter tørken – håper at de kommer seg over kneika og vil være tilbake i normalt gjenge så fort som mulig. Vi føler ekstra empati med at fattige mennesker – blir bare enda fattigere?