Arkiv

Butikkene er pessimistiske med hensyn til Farsdagen

Salg foran  farsdagen vil vokse mindre i år.

Innbyggerene i Rio Grande do Norte er mindre optimistisk med hensyn til farsdagen enn tidligere. Salget burde normalt øke litt foran denne datoen i morgen, men forventningen er nå en fortsatt laber vekst i salget.

Noen butikk eiere er fortsatt optimistiske, særlig dem som selger ting som «far trenger», men hos de som selger mere «unyttige» ting, så er forventningen ikke så store som tidligere.

Smarttelefoner er blant objektene som man håper at skal få et godt salg, men ikke alle tror at dette blir realitetene pga dårlig økonomi blant folk flest.

I henhold til Federation av handelen med varer, tjenester og turisme i Rio Grande do Norte (Fecomércio/RN), håper sektoren å kunne selge 5.5% mer enn det ble solgt i samme periode i fjor. Selv om veksten er større enn forventet for salget totalt som ligger på +4.9%,  den laveste veksten siden 2009, når sektoren registrert vekst på 4,7%. RN ser likevel ut for å kunne oppnå 7,5% økning blant de mest optimistiske prognosene?

 

Det dårlige arbeidsmarkedet og den generelle dårlige økonomien i Brasil og i verdensøkonomien, ligger til grunn for denne pessimistiske holdningen vedrørende farsdagen og RN slipper heller ikke unna denne  nedgangen, også mye pga den lange tørkeperioden som herjet staten.

Optimisme!

Kjeden Miranda, som spesialiserer seg på datamaskinen artikler, er en av dem. Nettverket ventes å øke med opptil 10% salg i perioden. I noen butikker, kan veksten overstige 20%, tror man.

Supermarkeder vil også satse på høyere salg, selv om de er litt mere beskjedene. Eugene Mann som eier et supermarked kjede i Alecrim, forventer en økning på 5% i produkter som pasta og drikke, for eksempel.

Ifølge forskning utført av National konføderasjon av handelen med varer, tjenester og turisme (CNC), hyper og supermarkeder (+ 2.0%) og klær og skotøy butikker (+3.2%) bør kontoen utgjøre  mer enn halvparten (59%) av salget foran farsdagen.

Men de virkelige tallene for salget får vi først i neste uke – etter at vi har feiret far i morgen.

Vi her på gjerdet vil derfor benytte sjansen til å gratulere alle fedrene i RN med farsdagen og at de får ihvertfall noe som de har ønsket seg  – + snille barn!