Arkiv

NB! Billigste flyreiser NB!

Vi fant en intressant ting hos NA24 vedrørende billige flyreiser:

<snip>

Mindre enn 14 dager før og mer enn fem måneder før = dyrt
De billigste flybillettene får du om du bestiller cirka 49 dager før avreise (syv uker). Bestiller du mindre enn 14 dager i forveien, eller mer enn fem måneder i forveien stiger prisene vesentlig. Men aller dyrest er det for dem som bestiller mindre enn syv dager i forveien, skriver cheapair.com.

I tillegg er det verdt å huske på at at tirsdager og onsdager er de billigste dagene å fly på. Fredag og søndag er de dyreste utreise- og ankomstdagene.

Funnene til den japanske professoren Makoto Watanabe og tyske Marc Möller, begge ved institutt for økonomi ved universitetet Carlos III i Madrid, bekrefter konklusjonene til Momondo og cheapair.com.

I september 2010 presenterte de en komplisert matematisk formel.som beviser den gyldne åtte-ukers regelen. Resultatet vakte oppsikt globalt og rapporten ble sitert i The Economic Journal og omtalt av blant annet The Guardian, The Economist, Time, Spiegel, El Pais, La Repubblica og BBC.

 

Professorenes formel ¿A = gUG + min(k – g, (1 – g)(1 – r)) der ¿ (et spesialtegn som ser ut som tegnet «Pi» som Nettavisens publiseringssytem ikke liker, red.anm.) er lik fortjenesten på forhåndsbestilling av flybilletter. Svaret er at du får billigst flybillett ved å bestille nøyaktig åtte uker før du skal reise.

<snip>