Arkiv

Rørledningen fra ‘Monsenhor Expedito er 85% ferdig

En ny rørledning er snart ferdig.

Den nye vannrørledning Monsenhor Expedito som ligger i kommunen Nìzia Floresta, er nå 85% fullført og vil betjene 220 tusen mennesker.

Ledningsnettet System Monsenhor Expedito har direkte i Lagoa do Bomfin, integrert sammen med syv dypvannsbrønner, alle i operasjonen, i tillegg til pumpestasjoner og rørledninger. Hensikten med rørledningen er å styrke det eksisterende systemet for å sikre vannforsyning og bevare en bra tilstand for lagunen og bankene.

På dette stadiet hvorav arbeidene er fullført, blir det installert tolv brønner som allerede boret og styrt via det elektriske nettverksystemet, i tillegg til drenerings tjenester og urbanisering, slik at i måneden av September startes testing og dermed er selve arbeidet blitt  fullført i samsvar med planen for gjennomføring er slutten og oppstarten planlagt for November i år.

I forbindelse  med systemets utvidelse til drift, har SEMARH har vært med på å støtte CAERN til innkjøp og installasjon av 32 tusen meter med rør og 127 småledninger, som formål ment å kontrollere fordelingen av vann og redusere vanntap for ressursen.

 

Investeringen vil ha kostet rundt R $ 30 millioner som kommer fra en avtale mellom regjeringen i staten gjennom SEMARH med Verdensbanken (IBRD) i Semi-arid (halv tørr) programmet.

 

Arbeidet vil omfatte tretti kommunale seter i regioner som strekker seg fra kysten oppover til innlandet. De er: Barcelona, Boa Saúde, Bom Jesus, Campo Redondo, Coronel Ezequiel, Ielmo Marinho, Jaçanã, Japi, Lagoa D´Anta, Lagoa de Pedras, Lagoa de Velhos, Lagoa Salgada, Lajes Pintadas, Monte Alegre, Monte das Gameleiras, Passa e Fica, Rui Barbosa, Santa Cruz, Santa Maria, São Bento do Trairí, São José de Campestre, São Paulo do Potengi, São Pedro, São Tomé, Senador Elói de Souza, Serra Caiada, Serra de São Bento, Serrinha, Sítio Novo e Tangará.I tillegg til to hundre og tredve bygdesamfunn.

Vi på gjerdet sier; Bra jobbet!