Arkiv

En ny fase av arbeidet med den nye stadion er påbegynt.

Byggerarbeidet med den nye stadion, går nå inn i en helt ny fase.

OAS begynte på et helt nytt stadium i byggingen av Stadion Arena das Dunas. De siste dagene så legger bygningsarbeidere på stålplater i den metalliske strukturen som er «lokket»  på byggningen og som gir selve stadions utseende et særpreg. Denne uken, vil selskapet meddele den nye prosentandelen av fremdriften i arbeidene. Tallene er fortsatt holdt  hemmelige, men det spesielle sekretariatet for saker knyttet til 2014 VM (Secopa) påpeker at prosentandelen er godt over 80% tallet.

Fasaden og Arena das Dunas vil være belagt i stål, plater som er formatert på selve  byggeplassen gjennom en spesiell prosess og med spesial maskiner. Systemet er bi-retningsbestemt og har en estimert periode på ca. fem måneder for å få denne klar. Denne prosessen har vært brukt i overalt på store bygninger i verden, ifølge ingeniørene ansvarlig for Arena das Dunas Consortium, Charles Macdonald. «Bruken av disse stålkonstruksjoner har blitt utvidet og mere populære, takket være de mange fordelene som en slik konstruktiv modell har,» sa ingeniøren.
Sjefen for SECOPA, Demetrius Torres, sa også at prosessanlegget, «Utstyret er montert på gulvet». Den store forskjellen er nettopp deler med leddene som, i stedet for å bli sveiset, er tredd inn i en sylindrisk brikke som gir større sikkerhet. Faktum er at uten sveising, så er det også andre monterings tjenester som går raskere, sier han.
Ifølge opplysninger fra 2014 World Cup Portal, så er utformingen av arenaen i Natal en av de mest avanserte av de seks stadioner som skal brukes til å huse World Games og ennå ikke er ferdig levert. Ved forrige undersøkelse gjennomført i begynnelsen av forrige måned, var Arena das Dunas med sine 78.25% av det fullførte prosjektet, på andre plass, bare slått av  i São Paulo, som omtalt i samme periode hadde en prosentandel på 82% klar av arbeider. Det er verdt å merke seg at begge disse to prosjektene begynte arbeidet ett år senere sammenlignet med andre stadioner.

Med påvente av av Fifa generalsekretær Jérôme Valcke, som i August kommer for å gjenoppta sine inspeksjonsreiser reiser til Brasil, der han vil operere og bli nesten helt til slutten av 2014-VM.

Og vi her på gjerdet vårt, sitter og gnir oss i hendene, holder tommelene og sier tvi-tvi for arbeidet frem til slutten av året, da stadionen etter planen skal være ferdig.

126037