Arkiv

Tilstanden til veiene i RN er dårlig.

Veiene i RN holder ikke mål.

Sist torsdag,så turnerte avisen Tribuna do Norte de føderale motorveiene og riksveiene som dekketi studiet til CNT, for å bekrefte den nåværende situasjonen til hver enkelt av dem. På strekningen av BR-226, som begynner på Viaduto da Urbana  i Natal og følger oppover i  Seridó området, så er resultatet av asfalt tilstanden tilfredsstillende. Via smale passasjer som ligger mellom fjellene som skiller kommunene Currais Novos og Jucurutu, var det noen skarpe svinger uten advarsel. Svarte bremsespor i asfalten viste at mange her hadde blitt overrasket og panikk bremset. Risikoen for ulykker her er konstant. Denne ruten brukes til til å transportere jernmalm produksjonen i regionen.

 

Ifølge en plakett fra den nasjonale avdeling av transport og infrastruktur (DNIT), satt opp sammen med listen av tilstander i rapporten, så er R $ 11,7 millioner vil bli brukt for utbedring, restaurering og vedlikehold av veien strekker seg helt til staten Ceará i nordøst-regionen. Fristen for gjennomføring av tjenestene var mai 2018. Man ser bare ansatte som arbeider for hånd med vedlikehold her uten maskiner. «For de gangene som veimerkingen blir frisket opp her, ser jeg ingen maskiner, bare arbeidere med spann og malerkost, «sa bonden Manoel Ramalho Neto, bosatt i området.

João Maria Alves  hos OS, sier at problemene med motorveier i Rio Grande do Norte er hovedsakelig, manglende skilting, vedlikehold, utvidelse og bøtlegging og tilsyn.

På RN-120, som forbinder til BR-304 til kommunene São Paulo Potengi og Senador Elói de Souza,så er situasjonen mer komplisert. Mangelen på tilstrekkelig skilting, kystfarten og hullene over motorveien, plager livene til bilister som reiser langs denne strekningen og som stadig må kjøre slalom vekk fra hullene. Noen miles unna, på RN-203, som forbinder til  São Paulo do Potengi og til byene  Barcelona og Sao Tome, ersituasjonen like kritiske. Verre er det på strekningen av RN-093, som forbinder til byen Barcelona Ruy Barbosa. På enkelte urbane strekninger her så er asfalten blitt til støv og er helt og direkte farlig og dårlig.

Den dårlige kvaliteten på veiene er lik med mere tid og mindre oppe tid for bilistene som driver business langs disse elendige veiene.

Mellom Sao Tome og Cerro Corá, lover staten og regjeringens styre at de skal til med en  gjenopptakelse av arbeidet på «broen over Rio Potengi III», som i kostnader vil utgjøre nærmere R $ 2 millioner. Forbindelsen mellom av to byene så er håpet om en asfaltert vei, et gammelt ønske blant befolkningen som har dratt ut i over 50 år frem til nå.  Når den engang blir  klar, så vil denne  forkorte ruten fral Cerro Corá til Natal, med så mye som 50 km. Ingen dato er satt for ferdigstillelse av dette arbeidet. Foreløpig har DER/RN planer om ny bygning av 403.2 km. med nye prosjekter av motorveier og gjenoppbygging, forbedring og renevasjon av  543.2 km. kilometer på tvers av staten.

Vi her på gjerdet kan ikke annet enn å holde tommelene for vært bidige prosjekt og si som natalenserene; Vi skal tro på det – når vi kan ta på det!