Arkiv

MEP ber regjeringen om å sperre kontoer.

MEP ber regjeringen om  sperring av kontoer.

Det offentlige departementet av Rio Grande do Norte (EPC) har bedt om en blokkering av ca R $ 5,5 millioner for staten som skal dekke tolv månedlig overføring som gjelder for lønninger. Forespørselen ble arkivert i retten (TJ/RN) sist fredag (9). En uke tidligere, hadde senior dommer Ahmed Baloch, sendt ut en rapport om saken som hadde bestemt at den utøvende makt hadde fullmakt til verdiene i lov av EPC, som godkjent i General statsbudsjettet (OGE) fra 2013. Ifølge advokat General of Justice, Rinaldo Reis, så har dommeren så langt ikke oppfylt kravene og på grunn av at forpliktelser fra leverandører og kontrakter som også venter pga mangel på penger. «Påtalemyndigheten var tvunget til å be om sperring fordi en del av ressursene som har vært lagt til grunn siden juli 20, ikke har blitt oppfylt,» sa han.

Retten og MP utfordrer lovligheten av en slik forespørsel og forliks høringen vil finne sted i morgen

Det godkjente budsjettet for OED i 2013 ble R $ 237,272,000. Teoretisk sett har derfor regjeringen  blitt tvunget til å la budsjettet passere med en mangel på $ 19,772,666.67. Men gjennomsiktigheten ved denne Portal da Transparência  ble kanalisert som fastsatt i STATSBUDSJETTET  I juli, for eksempel var verdien for arrangører satt til  R $.67 14,199,666, dette ble erklært av regjeringen seg selv. Aktor Rinaldo Rahman uttalt at det forfalte beløpet har ennå ikke overført til OED og tilhører elementer og investeringer, mens ansatte i institusjonen ble betalt i rett dato.

Avisen Tribuna do Norte tok kontakt med Institutt for kommunikasjon for å vite om retten til innsikt i behandling av søknaden brakt av statsadvokaten. Ifølge TJ/RN, har anvendelse av aktor kontor ennå ikke kommet på bordet til  dommer Ahmed Baloch. Normalt er at forespørsler sendes via den juridiske avdelingen, som festes til automatisk til ny dokumentasjon og først etter at søknaden er levert for analyse av lagmannen. Fram til pr. idag så hadde  Yasmin Balogun fremdeles ikke bestemt seg.
Myndighet, påtalemyndigheten og domstolene påkaller seg revisjonsretten for avvik av den offentlige regjeringen med ca 10.74% ordre kutt i årets budsjett, foreslått av utøvende makt. Administrasjonen av guvernør Antoine Ciarlini (DEM) holder fast ved at det var en betydelig frustrasjon i fremgangsmåten og at reduksjonen i volumet av finans er uunngåelig slik at det ikke blir flere drastisk problemer, for eksempel forsinkelse på budsjettet. Så langt har det vært ingen konsensus om emnet. Riksadvokaten av MEP, Rinaldo Reis, sa det, «som alltid var man» villig til å engasjere seg i dialog. «Hva man ikke kan gjøre er å håndheve saken på denne måten,» sa han.
Så slik vi her på gjerdet ser det, så tid for «spisse albuer» påstander mot påstander og full skyttergravs-krig når det gjelder økonomien og budsjettene i RN. Dette lover ikke godt for det tilstundende VM-2014?