Arkiv

Streik truer semesteret for 300.000 studenter i RN.

Streik truer det akademiske semesteret for 300 000 studenter i RN.

Streiken i statlige skoler truer akademiske semesteret for mer enn 300 000 studenter. 668 skolene er over Rio Grande do Norte som vil få klasser (helt eller delvis) suspendert. For professor François Fernandes, Edgar Barbosa, ved statens skoler i Lagoa Nova, sier at studenter som vil ha nasjonal  high school  eksamen (Enem) bli hardest rammet. «Jeg vil ikke delta i denne streiken fordi jeg bryr meg om resultatene til mine studenter. Disse tenåringer ikke vil ha den minste sjanse til bestått eksamen hvis man ikke har opprettet klasser, sier han.

 

Robson Aguilar, student av det tredje året ved videregående skole på Escola Estadual, professor Antonio Basilio sin sønn i Parnamirim, støtter streiken. «Verre er det at man dropper ut av klasser, fordi  situasjonen kan ikke fortsette som før, det er totalt kaos i utdanning i RN sier han.

 

Som Paulo Nascimento, student av det åttende år av escola Estadual Tiradentes, beklager farten: «det er en skam fordi hvem er det som har slike  fordommer mot studenter?. Jeg ønsker å studere og nå men jeg ikke vet når jeg har en klasse å gå til og min fremtid avhenger av dette, sier han.
Sinte kilder hevder at det er en mangel på 1.500 lærere i statlige skoler. Utdanningen avdelingen sier at 3,723 lærere var innkalt, dette overgår antall åpne posisjoner/stillinger (3500) i den siste offentlige konkurransen. Mens kilder hevder at 94% av skoler i statlige skoler er underbemannet, sier utdannings avdelingen at om lag 200 skoler har vært erfart gjenopprettede, og andre er fullstendig ombygget og alle 668 har alt for få ressurser direkte fra skolen til å utføre mindre reparasjoner. Det er for tiden 18 tusen lærere i aktiv i offentlig nettverk, 10 tusen bare i Natal.