Arkiv

Fallende interesse for VM 2014 i Natal.

Av de seks nye hotellene som var planlagt til Natal i forbindelse med VM 2014, så blir tre av dem lagt på is foreløpig. Summen av investeringer har  falt fra R $ 350 millioner til R $ 160 millioner, i gjennomsnitt. Mangel på «incentiver» (garantier) fra myndighetens side og av staten og regjeringen og rådhuset og de labre fremtidsutsiktene for turismen i staten, er grunnen i henhold til brasiliansk Association av hotellbransjen i Rio Grande do Norte (ABIH/RN).
Sysselsetjinga på hoteller i Natal under VM vil trolig ikke overstige 85%. Indeksen er satt tilbake hit i periodene som matcher høysesongen av 2010. Utsiktene ble presentert av går av foreningen for formidling av forskning om turisme i hovedstaden og RN.

Investeringer

Den økonomiske krisen påvirker sektoren og er lite motiverende og innvirker på fallet i flyten av utenlandske turister og som borgere i hovedstaden har av investeringer i hotellkjeden. Av seks hotellene som skulle bygges i byen fram til 2014, vil bare tre komme ut av denne rollen til VM 2014.

 

Noen vil muligens ikke være helt klare heller, pga at man har satt ned tempoet i byggingen. Noen investorer flagger også at de er villige til å selge seg ut igjen i Natal.

Blant årsakene til fallet på sysselsetjinga, sier Habib Chalita  og påpeker en mangel på offentliggjøring av målet for turister. Han sier talsmenn for investeringer i området, i motsetning til hva mange trodde, kan det være å skyte seg i foten ved å investere i Natal nå? Det eneste positive elementet man kan peke på, er kun VM 2014 og etter dette ser det svart ut for turismen i området sier han.

Sletting av fire fly-ruter en dag i året som kommer før World Cup har også bekymret industrien og påvirket på tallene. Studien ble utført av foreningen viste at, med avlysning av flyreiser, så mister hotellkjedee ca. R  $ 32 millioner i 2013. Andre sektorer føler seg også meget utsatt i så måte.

Vi som sitter her på gjerdet i morgensolen, kan ikke si at vi liker denne utviklingen, med at investeringene svinner hen og skyggene fra den krympende økonomien i hele Brasil, legger seg over Natal som en klam hånd og ødelegger alle de optimistiske spådommene vi hadde bare for et par år siden?