Arkiv

Værutsiktene for RN fremover.

Den verste tørken er over i RN?

Den alvorlig tørken i Rio Grande do Norte vil etter hvert avta, men det vil fortsette å regne mindre enn normalt i staten, særlig i Seridó området i de kommende årene. Prognosen kommer fra Weatherman, professor og forsker ved den føderale universitetet i Alagoas, Luiz Carlos Molion, han gir ofte foredrag innenfor utviklingen av vær-systemer i Brasil.

Landbruks ministeren uttrykker likevel en dyp bekymring vedrørende ørkenspredning i Rio Grande do Norte

President i Petrobras forsikrer at vil fortsette sin oljeproduksjonen og videre leting i RN

Regjeringen ender denne uken prosjektet med å forenkle miljømessige lisensieringer, slik at det blir enklere for menigmann å forstå, slik at det blir lettere å søke tilskudd etc.

«Vi analyserte data helt fra 1948 frem til 2008 i Brasil og fant ting som tyder på langsomme svingninger med perioder som har meget lav nedbør, er vanligi staten RN. Det er derfor jeg mener at i de kommende år vil vi ha regnmengder under gjennomsnittet for RN staten, men vi spår maksimalt to alvorlig tørkeperioder i de neste 20 årene «, sier han.

Molion, som er anerkjent talsmann for miljøforkjempere, hevdet at mannens prognoser  ikke forstyrrer klima visjoner noe annerledes enn mange andre spådommer. Han mener at miljøsvingningen vi ser nå for tiden er helt naturlige, men med korreksjoner for menneskelige innvirkninger dog.

Vi her på gjerdet kommer likevel til å ta med oss regntøy, for best som sola skinner i Solskinnsbyen – som kommer det ei bøye på 30.sek også skinner sola på nytt!