Arkiv

Misnøyen vokser foran porten til Rosalba.

Misnøyen mot offentlige tjenestemenn kom bokstavelig talt til døren hos statens Executivo Estadual konsernsjef. Siden i går, har ca 50 tjenestemenn, de fleste av dem knyttet til Utenriksdepartementet og Folkehelsen (Sesap), slo leir foran den offisielle residensen til guvernør Rosalba Ciarlini, som ligger på gaten Rua Ministro Raimundo de Britto, i Morro Branco. Ifølge talsmenn for tjenestemennene, har leiren som mål å kreve gjenåpningen av forhandlinger med staten og regjeringen. Guvernøren forlot boligen i tidlig igår ettermiddag og snakket ikke til demonstrantene. I en uttalelse om aksjonen, så kvalifiserer regjeringen manifestasjonen som «tilfeldig, udemokratisk og inkonsekvent».

Beboere i området er helt enige i okkupasjonen, mens regjeringen sier okkupasjonen er respektløs og inkonsekvent.

I en annen dag med demonstrasjoner så demonstrerte tjenestemenn i førgår morges, en tur som hadde som utgangspunkt Hospital Walfredo Gurgel. Der de ansatte  i SESAP og statssekretæren for utdanning og kultur (SEEC), ble fotfulgt helt hjem av guvernøren Rosalba Ciralini. Gruppen sammensatt av mer enn hundre mennesker som okkuperte inn- og utreise til den offisielle residensen til konsernsjefen.

Guvernør Rosalba Ciarlini lot derimot om som demonstrasjonene var luft og ville ikke snakke et ord med demonstrantene?

Vi her på gjerdet, synes nok dette var litt i hovmodigste laget og guvernøren heller burde forsøke å snakke med velgerene sine, istedet for å late som om hun ikke trenger dem ved neste valg? Slik oppførsel er som regel en ypperlig metode, når det gjelder å lage ris til egen bak? Hun skal være folkets tjener og ikke omvendt – så vidt vi har forstått det?