Arkiv

Arbeidere ved den nye flyplassen legger ned arbeidet.

Arbeiderne ved flyplassen São Gonçalo do Amarante suspenderer aktiviteter

Midt i en pågående streik ved de offentlig tjenester i Rio Grande do Norte, har også arbeidstakere i privat sektor nå også lagt armene i kors og gått til streik  i staten. Arbeiderne som arbeider i selskaper som tilbyr tjenester ved byggearbeidet av den nye passasjerterminalen i São Gonçalo do Amarante, har lagt ned arbeidetfrem til mandag (26) i påvente av utbetaling av lønninger som nå er forsinket.

Byggingen av terminalen var stoppet og stengt og arbeiderne skal eventuellt tilbake til arbeid på mandag 26de august.

I alt 12 selskaper leverer tjenester i byggingen av passasjerterminalen, med ytelsen av tilsammen nesten 1.500 arbeidere. Ifølge sjefen for unionen av bygningsarbeidere, Luciano Ribeiro, så lammet de ansatte aktiviteter fordi de ikke får utbetalt beløp for overtidsbetaling og annen lønn/bonuser som vanligvis ble betalt regelmessig til arbeiderne.

Ifølge direktør av ArbeiderUnionen, skal arbeiderne ha mottatt for to dager R $ 340, som er bare 50% av verdien på overskuddet som er definert i kontrakten med arbeiderne. Dessuten, så hevder noen også ikke å ha mottatt en del av den vanlige lønningen til rett tidspunkt. Ifølge Luciano Ribeiro fikk noen bare 40% av lønnen for første halvdel av måneden og resten i den normale perioden for betaling. Derfor ble alle arbeidene ved passasjerterminalen brå-stoppet av de ansatte inntil selskapene ordner opp i lønningene.

Fristen (26) gitt av arbeiderne, er et svar på en tilbakemelding fra entreprenører om programmene og som da var planlagt for et møte med tjenestemenn på byggeplassen, hvor det vil bli besluttet om  en retur til arbeide. Inntil det mangler utbetaling av lønninger etc., så  forblir alt arbeid foreløpig stoppet.

Åpningen av den nye flyplassen og  passasjerterminalen ved São Gonçalo do Amarante er nå planlagt for April 2014 og i alt er arbeidet ved flyplassen budsjettert til R $ 450 millioner.

Vi som sitter på gjerdet og nyter fuglesangen og solen på morgenkvisten – må nok si oss redde for at slike streike-ting vil kunne skje dessverre. Vi kjenner brassene alt for godt til det nå, så da er det bare å holde tommelene enda hardere og håpe på det beste?

VM-2014 går av stabelen medio juni 2014 – enten flyplassen er ferdig eller ikke!

126713