Arkiv

Korridorene på sykehuset Walfredo Gurgel er tomme.

Statens Institutt for folkehelse (SESAP) har endret køen for pasienter som legges inn i korridorene på sykehuset Monsignor Walfredo Gurgel, i de siste dagene. Dette intern antallet som bare for to uker siden, bestod av rundt 160 pasienter, er  i går (22) ettermiddag sunket til fire, og i tidlig på kvelden, nede i null. Ifølge sekretær Luiz Roberto Leite Fonseca, ble arbeidet med å tømme disse korridorområdene ved de offentlige sykehusene, innledet i 2012

Den høye etterspørselen ved  pasienter ses og innrømmes og kombinert med den omfattende køen av pasienter som ventet på en dag for innleggelse ved  Ortopedisk kirurgi f.eks., forhindret arbeidet med å oppnå en større effektivitet ved sykehuset. Men med gjennomføring av dette felles prosjektet, igangsatt av Sesap, i løpet av en 15 dagers periode, fått nytte for mer enn 210 pasienter og innelagte 130 ved Walfredo Gurgel. Manglet vinger/korridorer på klinikkene, har heldigvis blitt nullstilt i dag.

Bestående av ansatte, ledere, sjefer og personell ved NAQH som består av 24 medlemmer og har formulert en ledergruppen som fungerer ved at de gjør runder gjennom sykehuset og sjekker senge-poster og avdelinger og observerer behovet  for tester og gi pasienter en høy grad av service, når det er bevist mulighet.

Sammen med arbeidet til gruppen, har særskillt et instrument spesielt gitt rask påvisning/hjelp med problemene om hvor lang tid som pasienten har vært inlagt ved sykehuset. Kanban (som på japansk betyr synlig plate) registrerer hvor lenge pasienter er innlagt på den aktuelle  enheten. . Kanban styres av en bestemt programvare som tillater gruppen å påvise pasienter som er innlagt på sykehus for lengre tid og dermed påskynde hvilke prosedyrer og tiltak som bør vedtas for løsning av saken til pasienten.

Direktør ved HMWG, Maria de Fatima Pereira, forklarer at «gruppen har kanskje effektivisert sykehusenes krav, slik at diagnosen blir smidigere, gir mer effektiv behandling og sykehuset kan ordinere utslipp raskere.» Distribuert foreløpig innen sosialhjelp PSCER, er konsernets neste skritt nå å gjøre programvaredistribusjon og Kanban, tilgjengelig i alle de fem etasjene av sykehuset.

Vi som sitter her på gjerdet i morgensolen, må si oss glade for at disse kaotiske overfyllte korridorene på de statlige sykehusene nå er forsvunnet. Alle og enhver måtte forstå at det ikke var i pasientens interesse å ligge her bak et skjermbrett, til spott og spe for alle og enhver og med dårlig tilsyn og behandling. (på disse sykehusene er det vanlig at familie og slekt kommer med mat og mater pasienten selv!)

Nå skal det sies at det vi vet om de offentlige sykehusene i Natal, er ting som vi har hørt av våre brassevenner og som vitner om en dårlig standard og et skrikende behov for større resurser, bedre medisiner, mangel på ansatte og sengeplasser. Vi som er mye bedre stillt her i livet og kan oppsøke de private sykehusene her i hovedstaden, ved behov. Vi er ikke inneforstått med hvor ille disse offentlige sykehusene egentlig er stillt? Her på de private sykehusene nyter man av ypperlige leger, kirurger, meget moderne utstyr og medisiner og en topp service som vi gringos oppfatter som billig faktisk!

Penger betyr dog ikke alt her i livet – bare nesten!