Arkiv

Betraktninger om Avenida Eng. Roberto Freire

Vurderinger nå mange år etter åpningen i 2004.

«Ikke utbygget» området av Ponta Negra-stranden, som ligger i utkanten av Avenida Eng. Roberto Freire, i området mot det berømte motivet Morro do Careca (ski bakken), forblir foreløpig ubebygget. Nye gründere som tilkommer på scenen og leier områder her, har flere ganger blitt bøtelagt av det kommunale miljø og urbanisme kontoret (Semurb). Mange hevder ikke at de visste om eksisterende byggeforbud i området. Ifølge Semurb har det vært gjennomført 45 vurderinger siden 2004 17 av dem fra 2011 frem til i dag.

Changiz Alexandre Limites mener at Natal bør bevare sitt mest kjente postkort motiv som det er pr. idag og ikke rote det til med bygging av en masse høye bygninger i den umiddelbare nærhet av det kjære landemerket.

Butikken Loja de tendas, ble nylig ilagt en bot på R $ 30.000 for uregelmessig/ulovlig arbeid i dette området.

I November 2009 utstedte dommer Virgil Fernandes de Macedo Filho , dommer som fastslår riving av bygninger som er reist på 14 steder i området. Dommene bare bekrefter forespørsler av aktor i de offentlige søksmål arkivert for år 2005. MPS påstand er at dette området er underlagt en spesiell lovgivning, som begrenser bygningene på stedet siden 1979, gjennom resolusjon 2,236/79. Senere lover: 3,175/84 og 3,607-87; og komplementære loven 07/94, samt gjeldende strategisk planer for dette området.

Argumentet er at bygningene er for høye etter befolkningens ønske og ødelegger landskapet sett fra Ponta Negra-stranden. Samtidig har land eiere og leietakere av tomter i området  organisert seg og anket avgjørelsen. Problemet ligger nå hos justisdepartementet.

 

Ifølge Semurb så er brukere vedrørende de 45 registrerte vurderinger siden 2004, relatert til drift tillatelser, utilbørlig og uregelmessig konstruksjoner av fortauet for parkering. «Ikke utbygget sone» av Ponta Negra-stranden har i alt 63 tomter som er delt inn i 9 blokker. Av disse har fortsatt 15 ulovlige okkuperte uregelmessigheter. Etter pålegg fra 2011, var fire av disse ubebodd og hadde latt sine bygninger bli revet. Det totale området er på 21,584.63 m².

 

Semurb sier at overvåking i området som ikke kan påbygges er permanent og praktisk talt alle partier i området er objekter av dette søksmålet, sier assisterende utenriksminister Semurb, Daniel Nicholas.

 

Ifølge ham, mangler mange vedrørende  feil bygging til brukstype egenskapene og bøter varierer fra $ 500 til $ 25.000, som kan være kumulative (samler seg opp) , avhengig av hvor mange varsler om krenkelse som man har mottatt. Den endelige maksimumsstraffen er ned-riving.

 

Semurb har pr. idag ingen urbane prosjekt for området. «Vi vet at en eller annen dag kan det bli gjort mindre endringer i dette området, men det er fortsatt ingen planleggingslinjer konvergerte til en felles forståelse, på grunn av noen av VM prosjektene, fordi vi fremdeles vet ikke hva tiltakene som allerede er tilgjengelige for området innebærer. Den første og beste ideen er å aktivere stedets rekreasjons-muligheter med offentlige fasiliteter som toaletter, og gjøre området mere parkeringsvennlig for turister, sier han.

 

Ifølge lederen av Environmental Defense, Gilka Dias, som har betraktet de 45 søknadene , så har arbeidet med bygningene blitt  reist «uten autorisasjon» og hadde derfor ingen miljømessige tillatelser eller godkjent planlegging.

Vi her på gjerdet som såvidt kan se «Skibakken» herfra, er enige i at man ikke dunker ned eller bygger inne et så flott landskapsmerke som Morro do Careca som alltid har vært selve symbolet på Solskinnsbyen Natal?