Arkiv

Flyselskaper er bekymret for den nye flyplassen.

Bekymringer om forsinkelser bekymrer flyselskaper.

Den brasiliansk forening av flyselskapene (ABEAR)-som representerer selskapene Avianca, Azul, Gol og TAM-uttrykte alvorlige bekymring i går, grunnet mangelen på skikkelige veiforbindelser til den nye flyplassen São Gonçalo do Amarante. Manifestasjon som ble videreformidlet til pressen som et  notat, var adressert til kontoret till guvernør Rosalba Ciarlini og statens direktør for Institutt for motorveier (DER-RN) Demetrius Torres. «Eksistensen av egnet terrestriske tilgang infrastruktur er meget viktig under en planlegging for flyselskapene og begynnelsen av operasjoner på den nye terminalen,» sa ABEAR.

Gjennom foreningen, vil selskaper advare om det prekære behovet for innen en periode på minimum mellom 60 og 90 dager føre starten av de pågående planlagte operasjonene, flyplassen Augusto Severo-ligger i Parnamirim og her i São Gonçalo do Amarante. «Gjeldende nåværende tilgang, som er bare en ussel grusvei, som  ikke tilbyr betingelsene for transport av utstyr fra fly-selskaper, i tillegg til de ansatte,» sa ABEAR.

Den viktigste bekymringen ved manifestert etter forsinkelser i starten av arbeidet som nå går over  et år etter planen  og bekreftelse av regjeringen og staten som bare en av to tilnærminger/veier som forbinder flyplassen til BR-406, den nordlige til Natal og den nordlige del av kysten, forhåpentligvis vil være klar i tide for starten av driften av den nye flyplassen, planlagt åpnet i April 2014. Mens Sør-tilgang, som passerer gjennom BR-304, vil bli levert en måned senere, ifølge informasjon avslørt av regjeringen.

 

I brevet sendt til guvernøren og DER, oppfordret ABEAR til å fjerne «hindringer som utsetter utføringen av forbindelsene».  Pressekontoret til foreningen, begrenset seg til å si  at levering av dokumentet ble adressert til guvernøren Rosalba Ciarlini og direktør DER, Demetrius Torres, og dette ble bekreftet av postkontoret. Utenriksminister kommunikasjonen, Edilson Braga, rapporterte at det er DER som er ansvarlig for saken.

Direktør DER, Demetrius Torres, var kategoriske i går om at den kontraktsmessige fristen for overlevering av tilgangen  til flyplassen São Gonçalo do Amarante, er satt til dagen den 30 mai 2014, noe som allerede hadde blitt avslørt. Torres hevdet ikke å ha mottatt brev fra ABEAR og ville ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt. I en barsk tone, forsikret han deres null interesse og bekymring fra selskapene om dette vei problemet. «De burde ha vist en større interesse og deltakelse i den 15 månedener lange debatten om arbeidet med å skaffe frem pengene til prosjektet?

Sekretærens  rapportert påstår at arbeidene er allerede startet og at man starter i neste uke med fjerning av vegetasjon i området. Inframérica Consortium, som innehar konsesjon for ASGA, ble bedt om en kommentar, men nektet å kommentere saken. Gjennom pressekontoret, sa de at de bare kommenterer bare bygging av selve passasjerterminalen og  «som i planlegging går etter tidsplanen». «Når det gjelder tilgang og veier, så er dette de offentlige etatenes problem, sa han. I juli uttrryktete leder av styrets Consortium, José Antunes Sobrinho, til avisen Tribuna do Norte at forsinkelsen på over ett  år i byggingen av tilgang og veier var  en alvorlig grunn til bekymring.

Vi som nyter morgensolen her på gjerdet, synes det er ille at de offentlige etatene tar så lett på saken vedrørende veier og tilgang til den nye flyplassen? Man kan da i Herrens navn ikke betjene en helt ny flyplass via to små grusveier heller? Det burde myndighetene kunne forstå.

126896