Arkiv

RN venter på turist investeringer.

Vi ligger på bunnen av listen.

Rio Grande do Norte er en av de aller siste når det gjelder rangeringen på listen over når det gjelder investeringer i turist-infrastruktur i nordøst. Mangelen på ytelse, ifølge departementet for turisme, kan best presenteres gjennom prosjekter som er helt inkonsekvente eller mangler en mobilisering fra den føderale staten. Rio Grande do Norte venter derfor med lengsel og smerte på en forandring i denne fastlåste situasjonen, sier den føderale nestleder Joao Maia (PR). Balanser og prognoser aom er avslørt denne uken viser eksempler på feil investeringer, for sent utført arbeid og andre påvirkninger som truer bransjen i RN.

Turistinfrastrukturen er i ferd med å  krasje helt  i RN nå for tiden.

Rio Grande do Norte som etter balansen lansert i denne uken av departementet for turisme (MTUR), viser at de andre statene i nordøst holder på med en rekke arbeider (344), nå som sjette på listen over investeringer (R $ 166,49 millioner). Ceará, Paraíba, Pernambuco, Bahia og Maranhão utføre fundraising ved departementet for turisme i regionen og som nå er den som mottar mest  ressurser for turisme i landet.

 

Indeksen over for forsinkelser i arbeidene på Natal sitt territorium vises også i balansen. Minst 22% av arbeidene som er støttet med midler fra departementet for turisme, er kraftig og trenden med forsinkelser er bare økende, ifølge statistikken. forsinket. Prosentandelvis opp til 56,25%, når man undersøker status for 16 av prosjektene, utført med midler fra departementet for turisme i Rio Grande do Norte. I landet forøvrig så overstiger denne prosentsatsen for forsinkelser aldri mer enn 30%.

Flere av investorene og grunderen som tidligere satte igang en fundraising for å få fart på turistindustrien i RN, sitter nå fastlåst pga disse forsinkelsene og den generellt eksepsjonellt dårlige økonomiske situasjonen i staten.

Ni av 16 arbeid i staten som ble tildelt tilgjengelige resurser mellom 2001 og 2011, er nå forsinket, stoppet opp, eller har aldri blitt initialisert i det hele tatt. Den mest symbolske saken er byggingen av tilgang og veier til den nye flyplassen av São Gonçalo do Amarante som skal være klar til bruk i April 2014, men her har arbeider for av tilgang og veier ikke engang startet opp enda? Ifølge departementet for turisme, ble midlene gjort tilgjengelig allerede i 2007 og at den entrepenøren som vant anbudet ble lei av å vente lenger og trakk sitt anbud primo 2013. Nå er oppdraget overført til nr.2 på listen over anbudene, men er enda ikke kommet igang og har ikke lovet noen tidsramme for dette arbeidet heller.

Alt det fine håpet som ble synlig på primo 2.000 tallet i Natalområdet når det gjaldt turisme og optimismen for hele denne regionen, opplevde å bare å koke i kålen så lenge at de fleste prosjektene kokte i stykker og av andre kunne man bare redde stykker av? Dette er umåtelig synd, men slik blir det når myndighetene (og investorene) hverken orker eller gidder å legge to pinner i kors engang, men lar alt seile i sin egen sjø?

Solskinnsbyen Natal hadde fortjent så meget bedre enn dette og med litt ekstra innsats så hadde hele greia muligens hele grei kunne vært rodd iland til idag – men som sagt når ingen gidder – så går det som det gikk!

Vi som sitter her på gjerdet og fabler om hva som kunne ha blitt ut av Natal og omegn, både deppes og gremmes over ståa som vi ser ut over pr. idag – og – det verste vi vet er en overkokt surkål-gryte som stinker av kriminalitet, fattigdom og fraflytting. Tenk på hva som vi har gitt slipp på…………………………………….. !