Arkiv

Salt-produksjonen i RN er i rute.

Som dere sikkert vet, så er RN den største salt-produsenten i Brasil?

RN leverer nå 95% av markedet i landet.

Den store utfordringen for salt produsentene innen RN, er å oppnå en produksjonskapasitet på 5,5 millioner tonn. Ifølge Vice President i Salt-Union for industrien i Rio Grande do Norte (Siesal/RN), Airton Torres, forventningen er at de blir produsert 5 millioner tonn med natriumklorid i 2013 i kommunenee Mossoró, Areia Branca, Macau e Galinhos og av dette så forventes det å eksporteres mindre enn 10%.

 

Denne produksjon fordeles på de 35 «salinas» som utgjør Salt-Unionen. Den største produksjonen er for øyeblikket Salinor gruppen som produserer ca 2,3 millioner tonn av produktet. Dernest kommer Salina Diamante Branco, som produserer  mellom 400 og 500 tusen tonn per år.  Videre er det mange flere mindre produsenter i RN som produserer salt for markedet.  João Maria AlvesNo Porto-ilha de Areia fra Branca No Port-øya , som nå avsluttet en to års for reform, er det nå mulig å lagre opptil 150 tusen tonn på øya.

 

Kontroversen rundt salt industri og Ibama (miljø myndighetene), som utgjorde  bøter i million klassen, overvåker nå produksjonen av dette «Hvite gullet» og presidenten i Salt-Unionen foretrekker å ikke kommentere dette sammarbeidet i media. «Vi gikk til Brasilia og inngåikk en gentlemen’s avtale som overfører alle meldinger til Idema,» sier han. Bøter som akumulert frem til nå til en verdi av R $ 80 millioner, er foreløpig ikke betalt av gründere i sektoren. I tre år overvåket Ibama permanent beskyttede områder (PPAs), inkludert mangroveskoger og vassdrag av saltsletter på nordkysten av staten. I totalt 35 selskaper ble da besøkt. Alle selskaper presenterte en  forsvarlig drift og med produksjons-prosessen på en stød kurs.

Hun er ansvarlig av å lede nesten 100 menn. Har 27 år og er den første kvinnen til å anta ledelsen av Terminal Salineiro de Areia Branca. Hun er sivilingeniør med spesialisering innen miljøledelse, Tassyla Talyne Barbosa tok som oppgave å administrere port-øya for litt over et år siden. » Mennene var litt sjokkerte og det var en utbredt frykt blant de ansatte. Men i dag nyter hun en stor profesjonell respekt og jeg har ingen problem, sier hun. I tillegg til Tassyla, er også tre andre  kvinnermed på å utføre sine funksjoner i salineira plattformen: to sykepleiere og en er ansvarlig for lageret.

Vi som sitter her på gjerdet i den nydelige morgensolen, fryder oss over at det i det minste er noen industrier som går godt i RN. Ikke minst når at det gjelder den grenen som; Skaffer oss salt i grøten! ha ha?

126961