Arkiv

Jentene i Natal er vakre, intelligente og single.

De fleste dristig og uavhengig  kvinner av i dag, sitter ikke lenger og venter på at andre skal ta et initiativ. Nærmere bestemt,  så er de ikke redde for å innta nye holdninger og «go for it!», i motsetning til gamle tradisjonelle skikker om å bli «erobret».  «Når jeg føler meg tiltrukket av en mann, så bryr jeg meg ikke meg med å følge gamle utdaterte tradisjonelle kodekser, så stopper jeg opp for å snakke med ham. Det er ikke slik som i å r 1800 lenger, for vi lever i 2013 nå, sier Mariana Silva, 23 år, en student innen forretningsdrift. Selvtillit eller det faktum er at kvinner med flere initiativet kan sees med en viss mengde fordommer, spesielt for dem: «bunner selvfølgelig ut med at ;det kommer an på mannen. Det er noen som bare ønsker å «være til», og føler seg stor når ungene vokser opp, men det er også dem som foretrekker å være «jegerne» og gå på jakt», som meg. Jeg foretrekker utfordringen «, sier leder for sikkerhet Luís Eduardo Cesario, 45 år.

 

Ifølge sexolog Rabindra Dias, sier at det faktisk er en oppfatning om at kvinner som tar initiativ, er «tilgjengelig» til litt av vært og derfor er upålitelige. «Dette er en gammel kulturell bestemmelse/innstilling om at en god kone bør reserveres mere og innta en passiv holdning. Men tidene har forandret seg og i dag kvinner kaprer  leder-stillinger på alle områder og felter idag, enten det er profesjonelt eller atferdsmessige. Forskjellen er imidlertid at kvinner som regel er vanligvis på jakt etter et varig forhold, mens menn vil eventyr, sier han.

Uansett tilfelle, er faktum at Natal er en hovedsakelig kvinnelige hovesatd, Ifølge IBGE (2010 Census), her er det 425,792 kvinner og bare 377,947 menn og av disse, er bare 197,206 single. Dessuten er den kvinnelige befolkningen ofte mer fraskilte og enkemenn antallet er mye større enn antall menn i samme stand. Andre data som ikke så veldig spennende, viser at av menn i Natal så er bare 29.15% er i alderen mellom 18 og 60 år.

Men for noen kvinner mener at fokus på problemet, er at ofte er menn er veldig overfladiske, sier den kommersielle representanten Amanda Martins, 32 år. Vakre og vellykketde Amanda er skilt og har inntatt den innstillingen at hun «foretrekker å være alene», siden det er ingen å ringer på fingeren lenger. «Jeg er mer fokusert på min datters utdanning og mine egne profesjonelle prosjekter. Det er vanskelig å samle inn tid til noe så triviellt som dating. Dessuten, jeg vil bare ha en relasjon med en absolutt riktig person og i dag er det vanskelig, fordi menn bare ønsker å nyte (sex), sier hun.

Her på gjerdet under morgensolen, så diskuteres det om dette betyr at kvinner i Natal ikke blir noe «lett bytte» lenger og ikke ønsker en fast stilling som madrass lenger? Kvinnene ønsker heller å lete lenge etter kvalitets-menn?