Arkiv

Forslaget om nedsettelse av lønnen til de streikende er ikke definert – enda.

Som ventet så eksploderte de streikende i raseri over hva de leste i media igår.

Like før begynnelsen av utbetaling av lønnene til sivile tjenestemenn, statlige sekretær og andre  ressurser og administrasjon, så ble det opplyst at man ikke hadde endelig bestemt om en nedsettelse av lønnen til de ansatte for august eller september måned. Informasjonen ble gitt i går av rådgivning fra SEARH.  Det gjaldt 948 helsearbeidere, lærere og innen sikkerhet som vil bli straffet med nedsatt lønn på grunn av tilslutning til streike bevegelsen.

Protest paraden av leger påvirker ikke helsetjeneste påstår de streikende til media.

 

I alt er 420 ansatte innen utdanning, 400 ansatte i sikkerhetssektoren og 128 ansatte i helsesektoren truet av nedsettelse av sin lønn. Dette blir av arbeider-unionen karaktrisert som en komplett lovløshet.  «Dette  er bare en tåpelig måte til å legge press på de streikende som utfører en lovlig streik og vi vil ikke trekke oss tilbake. Vi besluttet å fortsette streiken, selv om de kutter lønnen i  August, sier fagforeningsmannen.

Flere av de streikende truer nå med søksmål mot staten pga lønnsnedsettelsen. Men aberet med dette er at slike rettsaker har en tendens til å dra ut og det kan bli meget ubehagelig i lengden for de streikende, samtidig som begge parter går i skyttergravene og frontene stivner til hard betong?

Myndighetene på sin side sier at de streikende har et lønnsnivå som nasjonalt ligger midt på treet og at den økonomiske situasjonen i delstaten er totalt på bunnen for tiden.
De streikende okkuperte igår bygningen for parkering til CAERN, fordi man trodde at Antoine befant seg inne i bygningen. Så etter at det ble bekreftet at hun hadde forlatt stedet så flyttet de streikende seg slukøret tilbake til forsiden av huset til guvernøren.
Flere pasienter ved de offentlige sykehusene i delstaten får for tiden manglende behandling og stell og det påstås i media at streiken er ute av kontroll og at det nå går på liv og helse løs. Sinnet blant befolkningen har langsomt snudd fra medfølelse med de streikende til raseri over at de lar det gå ut over helsetilstanden til en uskyldig tredjepart?

Man skal huske at det er ikke alle som har råd til å henvende seg til de private sykehusene, som ikke er affisert av streikene og tilbyr en like god og effektiv behandling som alltid – bare man har penger.!!!

Vi som sitter med søvn i øynene her på gjerdet vårt i den flotte morgensolen, har ingen problemer med å se poenget til familiene med syke personer som kanskje blir avvist fra de offentlige sykehusene og ikke har penger/kapital til å få inn deres kjære på et privat sykehus. Da er nok et ekte sinne og avmakt på sin plass. Vi får bare håpe at man snart tar til vettet før hele saken blir fullstendig gjennomsyret av prinsipper?

Sukk!!!!!