Arkiv

Buss overfallene i Natal synker.

Buss overfallene i Natal synker drastisk, etter at militær politiet tok grep.

Det daglig gjennomsnittet av buss ran falt med hele 94,5% i August sammenlignet med forrige måned. Informasjonen kommer fra transport workers Union, et faktum pga ekstra intensivering av politisperringer  gjort av militærpolitiet. Ifølge President i Union, Nastagnan Batista, har tidligere buss-kriminalitet sunket raskt nedover da PM begynte med sine uanmeldte random politi-kontroller over hele byen. Nå har det daglig gjennomsnittet av angrep mot offentlig transport nå blitt redusert ned til 0,33 pr. dag.

«Men kampen som PM nå fører mot de kriminelle, er ikke blitt offentliggjort, slik at de kriminelle ikke har mulighet til å gjette hvor neste kontroll kommer. Ifølge sjef for operasjoner av Metropolitan politiet kommandoen (com), militærpoliti, oberst Tulio Cesar, oppstå nå kontrollene daglig i fire administrative regioner i Natal, i Macaíba og Parnamirim. I disse ulike regioner, er atten kontrollgrupper  samlet per dag, fordelt på tre forskjellige tider av døgnet (seks per time). Stedene der disse kontrollene oppstår, endres  også  daglig.

I følge politiet så stopper de i snitt 540 biler pr. dag og kontrollerer disse + føreren nøye for uregelmessigheter.

Vi her på gjerde-kanten – applauderer høylytt i den bleke morgensolen og gleder oss over at man i det minste kan få sitte ifred på bussen og slippe alle disse overfallene i hytt og pine?

Godt jobbet av PM – fortsett slik dere!