Arkiv

Ny black-out i RN.

Blackout påfører RN store problemer.

Igjen, i mindre enn ett år siden sist , så var hele nordøst området lagt i mørke på nytt. I går, for en periode på fire timer ble det registrert en blackout i de ni NordØst statene. I oktober i fjor så rammet det samme problemet regionen og to eller flere brasilianske stater. Onsdagens  blackout ble forårsaket av to branner i det indre av Piauí. I Rio Grande ble viktige forbrukere som, shopping, sykehus, telefonlinjene og bil-trafikk rammet av dette store strømbruddet.

Caicó mener at  handelsnæringen  var mest berørt under blackouten, for det er ikke så mange av butikkene og shoppingsentrene som har egen nødaggregater dessverre.
I løpet av fire timer med blackout, har noen sektorer registrert kjempestore problemer. I Natal var trafikken til tider helt  kaotisk. Den regionale valg vedrørende valgene om domstoler (TRE) suspenderte all biometrisk registrering. På flere sykehus så fungerte ikke  nød-generatorene som de skulle og to pasienter i en alvorlig alvorlig medisinsk tilstand ble nødt til å overføres til manuelle (hånddrevet)  respiratorer.

Kjøpmenn lukket sine butikker tidlig igår. Rettssaken mot de ni tiltalte i kidnappingen av forretningsmann Porcine, som skjedde i forumet Popo av Ceará-Mirim, ble suspendert i går ettermiddag og vil fortsette i dag. I en uttalelse i morgentimene i går, rapporterte den nasjonale systemoperatør (ONS) som er hovedansvarlig for koordinering og kontroll over driften av produksjonen og overføring av strømmen, at ved 14:58 så ble høyspentlinjen på 500 kV mellom Ribeiro Gonçalves-São João som utgjør Piauí (krets 2),  Nord og nordøst elektrisk samtrafikk (IENNE), som er kontrollert av det spanske selskapet Isolux , avstengt på grunn av en skogbrann i regionen og  15:04 , var høyspent-sløyfens krets re-innkoplet manuelt på nytt , etter å ha vært nedkoplet av samme grunn, siden  kl 15:06.

 

Men kl. 15:08 , blusset en annen brann opp på nytt og  var årsaken til at man igjen måtte avstenge den andre høyspentlinjen  Ribeiro Gonçalves-São João do Piauí (krets 1), av Taesa, et el-selskap kontrollert av Companhia Energética de Minas Gerais (Cemig), som konfigurere en dobbel beredskap og  som førte til tap av synkroniseringen mellom de to høyspent kretsene og påfølgende separasjon fra NordØst nettets høyspent og samkjøring med regionen fra resten av det nasjonale  sammenkoblede høyspent-system (SIN).

Ifølge ONS, når man hadde fått identifisert kilden til utfallet, var re-innkoplingen av brukerene i nordøst-regionen, med hovedstedene nesten komplett kl.17:30. Ifølge Companhia Energética Rio Grande do Norte (Cosern), strømforsyningen ble restaurert igjen kl 19:07 i staten RN.

 

Hvis du vil ha en grundigere analysere av utfallet, så  kaller ministeren for gruver og energi inn til et ekstra  møte i Monitoring Committee av den elektriske sektor (syv) på kl. 11:00 i dag.

Heldigvis så kom vi oss ned av gjerdet og greit hjem i trafikk – kaoset som oppstod pga strømbruddet igår og måtte gå trappene opp til leiligheten vår. Men heldigvis så skjer all matlaging i Natal på gass-komfyrer, så middag ble det lell!