Arkiv

Lærer-streiken er opphevet

Lærer streiken er suspendert/opphevet.

Etter 17 dager, så hat statens lærere bestemt at de kommer tilbake på jobb neste mandag 2.september. Etter avstemmningen i går ettermiddag i forsamlingssalen kl. 17:00 igår, hvor 95% av de fremmøtte stemte for statens forslag til løsning. Hovedpoenget som førte til en overenskomst med states sekretariatet for utdanning og kultur (SEEC) var en utbetaling for overtid til timer som lærere har opparbeidet etter å jobbe etter kl. 20:00 om kvelden i tidsrommet mellom april og juli.

Ifølge SEEC, ble det bestemt at staten og regjeringen vil dele opp i seks avdrag en rest-betaling på R $ 6 millioner i overtid og at utbetalingen vil bli startet i September måned.

Endring av to artikler av plan posisjoner, karriere og lønn er blant forslaget til regjeringen. Artiklene omhandler regler for kampanjen og endringer i arbeidstid, grunn for distribusjon av den tredje aktivitet tid for planlegging. Endringsforslaget sendes nå til AL/RN.

Lærere poengterte at slutten på streikende også innebærer at de foreslått forslagene nå setter en stopper for streiken. Dette punktet er imidlertid underlagt en videre presentasjonen av erstatning ved  skolene der lærere nå jobber overtid pga en mangel på ansatte lærere.

Ifølge President i Union for utdannings arbeidere (følelse-RN), Fatima Cardoso, har det vært en intensivering i forhandlingene i den siste tiden for å få en løsning på streiken, men vi  «Vi vil følge nøye prosjektet for en forbedring av skoler,» sa han.

Helseproblemet.

Arbeiderunionen for helsearbeiderene; Union (Sindsaúde-RN) møtes i dag kl 15:00, på kontorene til Statens Institutt for folkehelse, i et forsøk på forhandling, denne gangen med lederen Luiz Roberto Fonseca.  I går kveld, møtte sekretæren til guvernør Rosalba Ciarlini for å planlegge dette møtet i detalj. «Vi har et konkret forslag til arbeiderunionen sier sekretæren til guvernøren.

Vi som slikker morgensol her på gjerdet i den klare fine luften, er kjempeglade for at man nå viser vilje til å få løst disse håpløse streikene, som bare gjør livet surt for en tredjepart og som en fattig stat som RN godt kunne ha vært for uten?